Vozaču kamiona kazna od 5.640 eura zbog manipulacije podacima

Turčin je vozio autocestom A3

221
Foto: ilustracija MUP

Policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije proveli su u subotu, 21. siječnja u večernjim satima ciljanu akciju nadzora autobusa i teretnih automobila, izvjestili su iz Ravnateljstva policije.

Na autocesti A3 kod prometnog čvora Rugvica zaustavili su između ostalog tegljač s poluprikolicom turskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao turski državljanin. Provedenim nadzorom radnog vremena i obveznih odmora mobilnih radnika i vozača u cestovnom prijevozu, vremena vožnje, prekida vožnje i dokumentacije utvrđeno je kako vozač, u dva navrata upravljao bez umetnute kartice vozača i krivotvorio podatke koji su trebali biti zabilježeni na navedenoj kartici vozača. Policijski službenici su mu izdali prekršajne naloge i naplatili novčane kazne u iznosu od 5.640 eura.

Policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije će i nadalje provoditi ovakve aktivnosti prioritetno s ciljem kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća te općenito povećala razina sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom kontrole teretnih automobila i autobusa nadzirati će se prije svega tehnička ispravnost vozila, prijevoz opasnih tvari, korištenje odmora, upravljanje prije stjecanja prava, upravljanje za vrijeme zabrane, vožnja pod utjecajem alkohola i drugi prekršaji uslijed kojih se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama.

Ponovno apeliramo na sve sudionike u prometu da se tragedija može dogoditi u trenu i obilježiti VAS ili nekog drugog za cijeli život.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime