Vozio središtem Zagreba sa 2,73 g/kg alkohola

Drugoga dana vikend akcije na području Policijske uprave zagrebačke zabilježeno 195 prekršaja

460

Policijska uprava zagrebačka izvjestila je javnost o rezultatima Akcije pojačanog nadzora vozila i vozača u noći s 8. na 9. veljače tijekom pojačanog postupanja zagrebačke policije na ulicama tijekom vikenda.

Tijekom drugog dana provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je slijedeće:

• ukupno 195 prometnih prekršaja, od kojeg broja su 62 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 46 prekršaja su počinjena zbog nepropisne brzine, 41 prekršaja su počinjena zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja zbog uporabe mobitela tijekom vožnje, jedna osoba pod utjecajem droge, jedan recidivist, osam osoba je zadržano do otrježnjenja te četiri su dovedene na prekršajni sud.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola su kod:

38-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Ulici baruna Trenka dok je u organizmu imao 2.73 g/kg alkohola, kod 25-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Ivanić Gradu dok je u organizmu imao 2.21 g/kg alkohola također i kod 30-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Ulici Marije Divkovića dok je organizmu imao 1.90 g/kg alkohola.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime