Vrbanović: Domaćinstvo potvrda ugleda hrvatskog nogometa

47

Domaćinstvo završnice Europskog prvenstva nogometaša do 17 godina 2017. godine potvrda je da nogomet u Hrvatskoj ima visok ugled u Europi, posebno kada su u pitanju mlađe kategorije, kazao je izvršni predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza Damir Vrbanović.

Izvršni odbor UEFE odlučio je Hrvatskoj dodijeliti završnicu U-17 EURA 2017, a hrvatska je kandidatura pobijedila u konkurenciji Švedske, Finske, Bosne i Hercegovine, Republike Irske i Mađarske.

“Reprezentacije U-17 već imaju ozbiljne igrače i vjerujemo da će natjecanje biti atraktivno. Od UEFE smo dobili velik broj komplimenata, a često se spomenula tradicija igranja turnira za mlade nogometaše, pogotovo u Istri. Imali smo velike ambicije oko prijašnjih natjecanja, što je zbog nedobivanja domaćinstva izazivalo frustracije kod naših navijača, ali ponekad moramo biti svjesni da se u nogometnu infrastrukturu danas ulažu stotine i stotine milijuna eura. Ovako će se popraviti infrastruktura na nekoliko naših stadiona, UEFA ima listu prioriteta i svi će profitirati, a Hrvatska će postati poželjno odredište za buduće organizacije velikih natjecanja”, kazao je Vrbanović.

Tehnički direktor Hrvatskog nogometnog saveza, Romeo Jozak, naglasio je kako će hrvatska generacija za to natjecanje dobiti poseban tretman, uz pojačanje stručnog stožera i primjerenu strategiju. Već ima dogovoren turnir u Italiji u travnju te prijateljske utakmice sa SAD-om i Srbijom u svibnju.

“Ovo je realnost, odnosno možda korak iznad realnosti. Studija se pripremala godinu dana, tematika je bila vrlo zahtjevna, a mi smo u Hrvatskoj i privilegirani i osuđeni na proizvodnju igrača. Imamo kvalitetu u svojoj djeci, a naša generacija ima izravan plasman te selekcija 2000. godišta postaje nacionalni projekt kako bi imala veliku šansu. Idemo prvo organizirati EP U-17 kako treba pa ćemo ići na sljedeći korak”, rekao je Jozak.

Na Europskom prvenstvu nastupit će 16 momčadi u četiri skupine, a bit će odigrana ukupno 31 utakmica. Većinu će utakmica prenositi Eurosport, a među zvijezdama koje su ranije nastupale na EP-u U-17 bili su i Wayne Rooney, Cesc Fabregas, Toni Kroos i Mario Götze.

Hrvatska je kao gradove-domaćine prijavila Poreč, Rovinj, Pulu (stadioni Uljanika i Istre 1961), Rijeku, Kostrenu, Crikvenicu i Novi Vinodolski. Finale je planirano na stadionu Rijeke, ukoliko radovi budu završeni na vrijeme, a u suprotnom će domaćin finala biti stadion Aldo Drosina u Puli.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here