Vrbanović i Brbić: Protiv Italije i Bugarske na Poljudu

915

Hrvatski nogometni savez (HNS) i vodstvo nogometnog kluba Hajduk dogovorili su da će se dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2016., protiv Italije u lipnju i protiv Bugarske u listopadu, igrati na stadionu Poljud, izvjestili su novinare u utorak izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović i predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić.

Ovaj dogovor uslijedio je tri dana nakon što je predsjednik HNS-a Davor Šuker 4. travnja najavio mogućnost da Split bude domaćin dvije preostale domaće kvalifikacijske utakmice hrvatske reprezentacije za EURO protiv Italije i Bugarske, a Šuker je tada najavio kako će žurno u Split na dogovor otputovati izaslanstvo HNS-a.

VEZANE VIJESTI
MLADOST PETRINJA - SEGESTA Susret 16. kola 4. HNL - Središte

Na sastanku održanom u prostorijama Hajduka na Poljudu, uz Vrbanovića su bili povjerenik za sigurnost HNS-a Zoran Cvrk i savjetnik u HNS-u Zorislav Srebrić, dok su s Hajdukove strane uz Brbića bili predsjednica Nadzornog odbora Branka Ramljak i njezin zamjenik Nikola Koceić Bilan.

“Zajednički je stav i prijedlog da se izmijeni domaćinstvo kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. između Hrvatske i Italije koja bi se 12. lipnja 2015. godine umjesto u Zagrebu trebala odigrati u Splitu, a sve u interesu hrvatskog nogometa. Također je predloženo da se utakmica Hrvatska – Bugarska, koja je na rasporedu 10. listopada 2015., odigra u Splitu”, navodi se u priopćenju nakon sastanka.

VEZANE VIJESTI
Redovna godišnja skupština SNK Moslavac

HNS će napraviti sve što je potrebno prema UEFA-i da se realizira odluka o promjeni domaćinstva utakmice Hrvatska – Italija za koju je već bilo prijavljeno domaćinstvo u Zagrebu.

“Zajednički je prijedlog da Split bude domaćin još dviju utakmica reprezentacije Hrvatske u idućem kvalifikacijskom ciklusu za SP 2018. godine”, ističe se u priopćenju i navodi da obje strane izražavaju zadovoljstvo ovim prvim razgovorom koji je protekao u pozitivnoj atmosferi i kojim je otvoren proces razgovora koji će se nastaviti u najskorije vrijeme. Vrbanović je u kratkoj izjavi novinarima kazao kako je današnji sastanak organiziran prvenstveno sa ciljem “da dogovorimo domaćinstvo utakmice protiv reprezentacije Italije u Splitu”.

VEZANE VIJESTI
105 zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj

“Mislim da je to jedna dobra nogometna priča i da će ta ideja biti dobro prihvaćena posebno među našim navijačima”, istaknuo je Vrbanović, a zadovoljstvo današnjim sastankom nije krio niti Brbić.

“Sjeli smo konačno za stol nakon tri-četiri mjeseca, svjesni smo svih otvorenih problema. Između tih problema nalazi se i problem naše reprezentacije i veseli me što mogu kazati da smo se danas dogovorili da će se učiniti sve kako bi se utakmica protiv Italije odigrala na Poljudu”, kazao je Brbić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here