Vrijedna donacija Rotary Hrvatske ZZJZ SMŽ

Vrijednost donacije je 153.000 kuna

230

Vrijedna donacija Rotary Hrvatske predana je Zavodu za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje Sisačko-moslavačke županije Nataša Acs zahvalila je guverneru Rotary Hrvatske dr. Hrvoju Kenfelju na ovoj velikodušnoj donaciji: “Zahvaljujemo na donaciji, ne samo Vašoj, nego na svim donacijama i ne samo za Zavod za javno zdravstvo već za sve naše zdravstvene ustanove koje su jako stradale u potresu. Svi smo smješteni u kontejnerima i trebat će nam još jako puno pomoći. Od srca zahvaljujemo i računamo na Vas i u budućnosti. Ne samo na Vas, nego na sve donatore.”

Zahvalio je i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije Inoslav Brkić: “Zahvaljujem na pomoći i na donaciji vrlo vrijedne opreme. Ima puno opreme koju smo pokušavali nabaviti, koja je itekako nužna az rad Službe za zdravstvenu ekologiju koja je vrlo bitna: analiza vode, hrane, tla, zraka… Sve ono što čovjeka okružuje i ono što se direktno i indirektno reperkutira na njegovo zdravstveno stanje.”

Voditeljica Službe za zdravstvenu ekologiju ZZJZ SMŽ Danijela Prša Gavrić rekla je o kakvoj je opremi riječ: “Ova oprema je u najvećoj mjeri namijenjena za analitiku voda: pitkih, otpadnih, bazenskih, površinskih. Postoje određene metode s područja analitike hrana koja će se odrađivati na istima. Oprema je vrlo vrijedna, neizostavna u laboratorijskom radu i uvelike će ubrzati naše aktivnosti.”

Guverner Rotary Hrvatske dr. Hrvoje Kenfelj podsjetio je da je od prvog dana potresa bio na terenu:

“Ideja Rotaryja je bila na koji način najbolje pružiti pomoć. U prvoj fazi uključili smo se dezinfincijensima, prehrambenim proizvodima… U drugoj fazi smo razmišljali kako pomoći ovom području. Shvatili smo da Banovina i Sisak bez djece namaju budućnost. Krenula je akcija stipendiranja učenika čiji su domovi nastradali u potresu.”

Priča se proširila na gotovo cijeli svijet i svaki učenik je dobio jednokratnu stipendiju u visini nekoliko tisuća kuna. HZJZ SMŽ donirani su dva velika sušionika, multimetar, mikropipete visoke preciznosti, UV vis te sav potreban pribor za rad. Vrijednost donacije je 153.000 kuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here