Vrijedna donacija Rotary Hrvatske ZZJZ SMŽ

Vrijednost donacije je 153.000 kuna

456

Vrijedna donacija Rotary Hrvatske predana je Zavodu za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Pročelnica za zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje Sisačko-moslavačke županije Nataša Acs zahvalila je guverneru Rotary Hrvatske dr. Hrvoju Kenfelju na ovoj velikodušnoj donaciji: “Zahvaljujemo na donaciji, ne samo Vašoj, nego na svim donacijama i ne samo za Zavod za javno zdravstvo već za sve naše zdravstvene ustanove koje su jako stradale u potresu. Svi smo smješteni u kontejnerima i trebat će nam još jako puno pomoći. Od srca zahvaljujemo i računamo na Vas i u budućnosti. Ne samo na Vas, nego na sve donatore.”

Zahvalio je i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije Inoslav Brkić: “Zahvaljujem na pomoći i na donaciji vrlo vrijedne opreme. Ima puno opreme koju smo pokušavali nabaviti, koja je itekako nužna az rad Službe za zdravstvenu ekologiju koja je vrlo bitna: analiza vode, hrane, tla, zraka… Sve ono što čovjeka okružuje i ono što se direktno i indirektno reperkutira na njegovo zdravstveno stanje.”

Voditeljica Službe za zdravstvenu ekologiju ZZJZ SMŽ Danijela Prša Gavrić rekla je o kakvoj je opremi riječ: “Ova oprema je u najvećoj mjeri namijenjena za analitiku voda: pitkih, otpadnih, bazenskih, površinskih. Postoje određene metode s područja analitike hrana koja će se odrađivati na istima. Oprema je vrlo vrijedna, neizostavna u laboratorijskom radu i uvelike će ubrzati naše aktivnosti.”

Guverner Rotary Hrvatske dr. Hrvoje Kenfelj podsjetio je da je od prvog dana potresa bio na terenu:

“Ideja Rotaryja je bila na koji način najbolje pružiti pomoć. U prvoj fazi uključili smo se dezinfincijensima, prehrambenim proizvodima… U drugoj fazi smo razmišljali kako pomoći ovom području. Shvatili smo da Banovina i Sisak bez djece namaju budućnost. Krenula je akcija stipendiranja učenika čiji su domovi nastradali u potresu.”

Priča se proširila na gotovo cijeli svijet i svaki učenik je dobio jednokratnu stipendiju u visini nekoliko tisuća kuna. HZJZ SMŽ donirani su dva velika sušionika, multimetar, mikropipete visoke preciznosti, UV vis te sav potreban pribor za rad. Vrijednost donacije je 153.000 kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime