Vrlo kvalitetna suradnja SMŽ i Općine Lekenik

Obnavlja se škola u Letovaniću, uskoro otvorenje ambulante u Žažini

112

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak i načelnik Općine Lekenik Ivica Perović održali su radni sastanak u prostoru Općinske vijećnice u Lekeniku.

Načelnik Perović iznio je županu aktualnosti na području općine, gdje je još uvijek aktualna obnova od posljedica potresa:

“Na području općine Lekenik bilo je oštećeno 30% od ukupnog broja objekata. Nekih 20-ak objekata je moralo biti hitno uklonjeno u proteklom razdoblju. Općina Lekenik dobila je sredstva od Vlade u iznosu 5 milijuna kuna koje je iskoristila za hitnu pomoć svojim mještanima. Dobili smo sredstva iz donacija u iznosu 520.000 kuna koje su također na raspolaganju i dajemo mještanima za najnužnije potrebe. Najveći problem u zadnje vrijeme je potreba za vodom. Nastali su veliki premećaji u tlu i tu dajemo pomoć u smislu pomoći za priključak na vodu. Imamo velik dio općine koji nema vodoopskrbni sustav gdje dajemo pomoć za bušenje bunara.”

Perović je izvjestio župana i o tome da su nezadovoljni procijepljenošću na području općine koja je 39,8%.

“Što nam je bitno, što je župan potvrdio, da temeljem zaključka Županijske skupštine ide se u obnovu područne škole u Letovaniću. Očekujemo da će djeca koja trenutno školu pohađaju u Lekeniku vrlo brzo ići u svoju školu. Sredstvima donacije obnovljena je ambulanta u Žažini. Uskoro će naši mještani tamo imati uslugu liječnika opće prakse i liječnika dentalne medicine.”

Razgovaralo se i o gospodarstvu, potvrdio je župan Ivan Celjak:

“Ono što posebno raduje je prodaja parcela u Poduzetničkoj zoni Marof Lekenik, od 41 parcele 30 ih je prodano. To je važno radi razvoja gospodarstva na području Sisačko-moslavačke županije, radi novog zapošljavanja, zadržavanja ljudi na našem području. Sisačko-moslavačka županija upravo u cilju razvoja gospodarstva i ulaganja na području naše županije osigurala je beskamatne kredite za male, mikro i srednje poduzetnike, za investicije na području naše županije. Isto tako smo osigurali beskamatne kredite za obrtna sredstva, OPG-ovce i poljoprivrednike. I dalje sudjelujemo u sufinanciranju nerentabilne linije Sisak-Farkašić-Sisak, sufinanciramo produženi boravak u okviru škole Mladost Lekenik. Suradnju ćemo nastaviti i po drugim projektima. Suradnja Sisačko-moslavačke županije i Općine Lekenik će sigurno biti vrlo kvalitetna i u narednom razdoblju.”

Nakon sastanka, župan Celjak i načelnik Perović obišli su obnovljeni Društveni dom i izgrađene objekte u Poduzetničkoj zoni Marof Lekenik.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime