VUČKOVIĆ Gospodarstva pogođena tučom obnovit će se putem posebne mjere Programa ruralnog razvoja

Ovakva tuča nije viđena desetljećima

119
Foto: Vlada RH

Nakon snažnog nevremena praćenog vjetrom, kišom i tučom koje je najteže pogodilo Varaždinsku, Međimursku i Krapinsko-zagorsku županiju te izazvalo ogromnu štetu, ministrica poljoprivrede Marija Vučković posjetila je pogođena područja i razgovarala s oštećenim poljoprivrednicima.

„Poljoprivrednici su uvijek među najpogođenijima uslijed prirodnih katastrofa i elementarnih nepogoda. Nažalost, mi smo u ovih nekoliko godina stekli prilično iskustvo u saniranju takvih posljedica i obnavljanju proizvodnih kapaciteta naših poljoprivrednih gospodarstava. Iznimno mi je žao što se to dogodilo ovim sjajnim gospodarstvenicima“, rekla je ministrica Vučković.

Ministrica je potvrdila u ime Ministarstva poljoprivrede i Vlade RH da će se ta gospodarstva obnoviti putem posebne mjere Programa ruralnog razvoja:

„Kao i uvijek do sada, u suradnji sa županijom i jedinicama lokalne samouprave razmotrit ćemo i osigurati i neke dodatne mehanizme pomoći“, dodala je.

Ministrica Vučković rekla je da, nažalost, ovakva tuča nije viđena desetljećima te istaknula:

„Opet smo svjedoci da se nešto događa s našom klimom itekako ozbiljno, da su takve situacije nepredvidljive, a ono što postaje izvjesno je da će se, nažalost, događati i dalje.“

„Imamo izdašnu mjeru za obnovu proizvodnog potencijala, mi ćemo ljudima pomoći“, istaknula je ministrica.

„Treba otvoreno komunicirati izazov koji je pred nama svima zajedno, a to je omogućiti njihov novi potpuni rad u vrlo kratkom roku s obzirom na posebnosti ove proizvodnje“, zaključila je ministrica Vučković.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime