Za dlaku izbjegao smrt – u Kutini eksplodirala zaboravljena bomba

390

Muškarca u Kutini samo je sreća spasila od sigurne smrti.

Naime, u ponedjeljak, 20. svibnja, oko 13.30 u Aleji Vukovar eksplodirala je ručna bomba.

Muškarac je čistio zemljište i rezao panjeve traktorom kojemu je bila pridodana freza, te je naišao na ručnu bombu koja se nalazila ispod površine zemlje. Materijalne štete nije bilo te na sreću djelatnik koji je obavljao radove nije ozlijeđen.

Ostatke eksplodirane bombe preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite ove Policijske uprave, a policija će o ovom događaju Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku proslijediti posebno izvješće.

VEZANE VIJESTI
Zagrebačka policija pojačano nadzire promet

Od ostalih vijesti na Sisačko-moslavačkom području izdvajamo da se na prometnicama dogodilo sedam prometnih nesreća, po dvije na području Siska, Kutine i Novske te jedna na području Hrvatske Kostajnice.

18-godišnjak i dvije žene u dobi od 25 i 26 godina policija sumnjiči da su u mjestu Gornje Komarevo u Sisku 13. siječnja u poslijepodnevnim satima, iz otključane kuće 66-godišnje vlasnice ukrali novčani iznos od 2000 kuna.

Osumnjičene terete i za još jednu krađu na sisačkom području, i to u mjestu Topolovac u večernjim satima 26. veljače, kada su iskoristile nepažnju i odsutnost ukućana te iz otključane obiteljske kuće 59-godišnjeg vlasnika ukrale više komada nakita, čiju je vrijednost oštećeni procijenio na oko 10.000 kuna.

VEZANE VIJESTI
Zaustavljen vandal u Zagrebu: oštetio osam automobila iz zabave

U ovoj krađi im je pomagao 34-godišnji muškarac, koji ih je prevozio i čekao u blizini kuće u kojoj su počinile krađu. Slijedom toga, on će biti kazneno prijavljen zbog pomaganja, dok će svi ostali biti prijavljeni za počinjene krađe.

Policiji je prijavljena krađa, počinjena u subotu, 18. svibnja oko podne na stočnom sajmu u Popovači, na kojemu je nepoznati počinitelj iskoristio nepažnju 38-godišnje žene i ukrao joj mobitel. Šteta se procjenjuje na oko 2000 kuna, a od vlasnice je zaprimljena kaznena prijava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here