Povodom Svjetskog dan bolesnika molitve za ozdravljenje i bolju zdravstvenu skrb

Svjetski dan bolesnika je, sa željom da se društvo senzibilizira za potrebe bolesnika te da im se osigura bolja zdravstvena skrb, utemeljio papa Ivan Pavao II.

1932

Povodom Dana bolesnika, koji se na području Sisačke biskupije obilježava misnim slavljima u medicinskim ustanovama, sisački biskup Vlado Košić predvodio je u četvrtak 13. veljače, misno slavlje u kapeli Sv. Vinka Paulskog u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku.

Svjetski dan bolesnika utemeljio je papa Ivan Pavao II., a kao cilj toga Dana naznačena je želja da se društvo senzibilizira za potrebe bolesnika te da im se osigura bolja zdravstvena skrb.

Uz ravnatelja bolnice dr. Tomislava Dujmenovića i svog zamjenika Romana Rosavca, na misnom je slavlju nazočio i sisačko – moslavački župan Ivo Žinić.

„Ovaj je dan ustanovljen kako bismo se mi, zdravi ljudi, koji često ne mislim o bolesti i onima bolesnima, ali i šira javnost, podsjetili na prisutnost bolesti i na bolesnike, kako bismo se okupili i valorizirali sve ono što je napravljeno, ali i donijeli neke nove planove za poboljšanje zdravstvenog sustava. Naša je županija u zadnjih nekoliko godina itekako poboljšala zdravstvenu skrb na svim razinama, od one primarne zdravstvene zaštite, do sekundarne. Svakodnevno čujem od ljudi koji su bili ovdje na liječenju pohvale, da imamo dobre liječnike i medicinsko osoblje. Imamo dobar liječnički tim u našoj bolnici i svi odjeli funkcioniraju jako dobro. Moram zahvaliti ravnatelju na dobroj organizaciji. Nije jednostavno u današnje vrijeme zadržati ovakvu kvalitetu zdravstvene zaštite“.

Dodao je kako je ovaj dan prilika da zahvali liječnicima i medicinskom osoblju u svim zdravstvenim ustanovama na području županije na svemu što čine za bolesnike te da im poruči da tako nastave i dalje, jer “doista idemo u dobrom smjeru“, zaključio je župan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime