Zabavne i produktivne aktivnosti tijekom lockdowna

340

Zadnjih nekoliko mjeseci često smo doma, zatvoreni između svoja četiri zida i tražimo neke nove aktivnosti koje će nas zabaviti ili biti produktivne da od njih imamo neke koristi. Vjerovali ili ne, njih postoji zaista mnogo, samo vam možda nisu pale na pamet ili ne znate kako ih započeti. Upravo ćemo zato navesti neke od njih u nadi da će vam dati ideju ili vas motivirati da započnete s nečim.

Postavite si neke ciljeve
Prije nego krenemo s popisom, neki bi od nas možda bili zainteresirani postaviti si neke od ciljeva. Ako ovaj lockdown želite iskoristiti na najbolji mogući način, vrlo vjerojatno želite biti što produktivniji. Trenutno nam je na raspolaganju obilje slobodnog vremena, ali to ne znači da svaku sekundu dana moramo provoditi u žurbi u pokušaju da sve obavimo.Umjesto toga, postavljanjem redovnih dnevnih ili tjednih ciljeva možemo odrediti što nam je doista važno, a da se ne osjećamo preopterećeno. Ovisno o tome što želimo postići, postoji čitav niz načina za planiranje ciljeva koji mogu biti doslovno bilo što, od čišćenja, vježbanja i promjene načina prehrane do poslovnih i životnih ciljeva.

Naučite strani jezik
Jedna od najkorisnijih stvari koje možete naučiti tijekom lockdowna je strani jezik. Ovo je pogotovo bitno ako ne znate engleski. On se danas koristi na jako puno mjesta i izuzetno je bitno znati ga. Time bi si i olakšali puno toga te bi vam se “otključale” mnoge nove aktivnosti i zanimacije koje uključuju poznavanje tog jezika. Ako već znate engleski, zašto ne bi naučili još poneki jezik koji je korisno znati danas i koji pronalazite zanimljivim?

Tečajevi
Danas se potpuno besplatno može postati dijelom raznih tečajeva u kojima možete naučiti gotovo bilo što. Osim ranije spomenutih stranih jezika, možete početi učiti izrađivati web stranice, programirati, uređivati slike ili video isječke te još uistinu mnogo toga. Ta znanja mogu vam pomoći i da počnete zarađivati dodatne prihode ili čak nađete novi, bolji posao u budućnosti.

Igre
Ako mislite da vam učenje nije potrebno i zadovoljni ste trenutnim poslom i količinom znanja koje posjedujete, uglavnom ćete tražiti način za čistom zabavom. Teško je zamisliti bolju zabavu od igranja igara. Video igre su danas izuzetno popularne i najrašireniji način zabave, a uz to, za one željne određene doze adrenalina postoje i razne igre na sreću koje se mogu igrati putem Interneta. Prvenstveno mislimo na neka od casina koja se mogu pronaći na stranici sportskokladenje 24 ili nekim drugim sličnim stranicama.

Kuhanje
I dok neki znaju kuhati toliko dobro da bi se lako mogli prijaviti u neka od natjecanja, drugi možda nisu tako vješti u kuhinji. Znati kuhati je jedna od vještina koja nikad nije bila i nikad neće biti beskorisna i zaista je lijepo kada netko može napraviti velik broj finih jela. To je i nešto što je mnogima privlačno kod svojih partnera i definitivno ne bi bila greška upustiti se u avanturu učenja kuhanja.

Vježbanje
Lako je moguće da ste oduvijek htjeli biti fit ili imati isklesano tijelo. Uz višak vremena možete se početi okretati zdravijim navikama kao što su promjene u prehrani i vježbanje te ispuniti svoje ciljeve. Za to vam čak nije niti potrebna teretana budući da se velik broj vježbi poput čučnjeva može obavljati i doma, a trčati se može doslovno bilo gdje na svježem zraku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime