Zadarska policija uhitila je 29-muškarca radi majice s natpisom A.C.A.B., što je akronim za ‘All Cops Are Bustards”, što pak u prijevodu znači ‘Svi policajci su gadovi’.

Policija takvu majicu smatra uvredljivom, pa ju je muškarac u policijskoj postaji morao skinuti i predati kao predmet prekršaja i dokaz u predstojećem sudskom postupku. Radi nošenja majice ‘zaradio’ je prijavu za prekršaj članka 5 Zakona o prekršaju protiv javnog reda i mira, u kojem je navedeno kako onaj ‘tko na javnom mjestu izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova, nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika ili crteža remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom od 200 do 2000 kuna, ili pak zatvorskom kaznom u trajanju do 30 dana’.

VEZANE VIJESTI
U sudaru dvaju kamiona na A1 stradao konj

“Akronim A.C.A.B. je oblik govora mržnje i vrijeđanja policijskih službenika. Policija isto postupa kada je u pitanju ustaško ili fašističko znakovlje”, rekao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske, dodavši kako je ova informacija puštena u javnost kako bi upozorili mlade i školarce koji slične natpise stavljaju na školske torbe da time rade prekršajno djelo.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here