ZAGREBAČKA BANKA Posebne pogodnosti za klijente sa potresom stradalog područja

426

– Suosjećamo sa svim građanima pogođenim potresom na području Sisačko-moslavačke županije te smo pripremili više različitih mjera kako bismo pomogli u ovim teškim trenucima, stoji na stranici Zagrebačke banke.

Banka će svim klijentima koji su na dan potresa imali prebivalište ili sjedište na području Sisačko-moslavačke županije u razdoblju od 31. 12. 2020. do 28. 2. 2021.:

  • privremeno obustaviti pokretanje mjera naplate dospjelih dugovanja;
  • privremeno obustaviti izvršenje trajnih naloga i izravnih terećenja radi otplate kredita (ne odnosi se na kredite povezane s kartičnim poslovanjem);
  • privremeno obustaviti obračun i naplatu zatezne kamate na dospjele obveze i obveze koje dospijevaju u razdoblju od 1. 1. do 28. 2. 2021.*;
  • neovisno o tome imaju li ili nemaju ugovoren trajni nalog / izravno terećenje, omogućiti klijentima da obveze koje dospijevaju u razdoblju od 31. 12. 2020. do 28. 2. 2021. podmire do isteka navedenog razdoblja sukladno vlastitim mogućnostima.

* Ne odnosi se na obveze za koje su prethodno pokrenute aktivnosti prisilne naplate.

Banka će klijentima koji su pogođeni potresom u sljedećem razdoblju omogućiti i trajnije mjere pomoći u vidu moratorija na kredite i drugih mjera. O detaljima dodatnih mjera klijente ćemo obavijestiti na web-stranicama Banke.

Klijenti s pogođenih područja koji ne žele iskoristiti mogućnost odgode plaćanja po kreditima te žele podmiriti dospjele obveze mogu to učiniti na sljedeće načine:

 • uplatom on-line bankarstvom putem mobilne aplikacije i interneta (m-zaba i e-zaba)
 • uplatom u bilo kojoj poslovnici Zagrebačke banke

Klijenti s pogođenih područja koji žele ponovno aktivirati izvršenje trajnog naloga ili izravnog terećenja za otplatu kredita prije 28. 2. 2021. mogu to učiniti na sljedeće načine:

 • pozivom na broj 01/3789 387 (individualni klijenti)
 • obraćanjem svojem bankaru ili voditelju poslovnog odnosa (poslovni subjekti)
 • u bilo kojoj poslovnici Zagrebačke banke (individualni klijenti) ili bilo kojem poduzetničkom centru (poslovni subjekti).

 

1 COMMENT

 1. U razgovoru s bankom kažu da ne moram ovaj mjesec platiti ratu ali onda kasnije platim dvije..baš nam pomažu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here