Zagrebačka policija tijekom vikenda oduzela 105 vozačkih dozvola

723

Tijekom vikenda, od 24. do 27. studenoga 2017., od 22 do 6 sati na području PU zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga. 

U dane provođenja akcije utvrđeno je ukupno 962 prometna prekršaja, od čega je 118 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeto je 105 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključeno 118 vozača. Kod 21 vozača (17,8%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.

Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

– u nedjelju, 26. studenog u 5.15 sati, 42-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 3,34 g/kg, upravljao osobnim automobilom marke Peugeot 308 zagrebačkih registracijskih oznaka kolnikom autoceste A3, desnom prometnom trakom u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do prometnog čvora Kosnica, nije se vozilom kretao sredinom obilježene prometne trake te je prešao vozilom na razdjelnik kolnika i naletio na fleksibilni ublaživač udara. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta.

– u nedjelju, 26. studenog, 37-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom marke Renault Twingo zagrebačkih registracijskih oznaka, a kretala se kolnikom Vlaške ulice u smjeru istoka. Kod kućnog broja 70 je zaustavljena i alkotestirana te joj je utvrđena koncentracija alkohola od 2,35 g/kg.

Za vrijeme akcije evidentirano je 12 vozačica (10,2%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. U nadzoru zlouporabe droga, preliminarno je testirano 17 osoba – test negativan, a tri osobe su odbile testiranje.

Od 118 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirana su 22 mlada vozača (18,6%) kojima je izmjerena koncentaracija alkohola u nadzoru prometa.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime