Zagrebačka županija bira Vinsku kraljicu za 2016. godinu

350

Zagrebačka županija raspisala je natječaj za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije za 2016. godinu.

Vinska kraljica može postati djevojka između 18 i 28 godina, koja je državljanka Republike Hrvatske s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Njezina dužnost tijekom sljedeće godine bit će promoviranje županijskih vina, vinogradarstva i vinorodne regije Zagrebačke županije. Kraljicu bira posebno imenovani Stručni sud, koji će ocjenjivati poznavanje vina i jela Zagrebačke županije te njihovo sljubljivanje, poznavanje vinogradarsko-vinarske tradicije i običaja, opću kulturu, javni nastup i drugo.

Zagrebačka županija prva je županija u Hrvatskoj koja je započela s projektom „Vinska kraljica“ još 2002. godine. Krunidba Vinske kraljice tradicionalno se održava na prigodnoj svečanosti u studenom. Dosada su za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije izabrane Nataša Puhelek, Žana Šterc i Ivana Puhelek iz Svetog Ivana Zeline, Irena Majcenović, Ivana Jambrović, Gabrijela Vrbetić i Iva Braje iz Jastrebarskog, Ivana Rendulić iz Zagreba, Sandra Jerković iz Ivanić-Grada, Kristina Vugrin iz Samobora, Jelena Rožić iz Vrbovca te Helena Čegec iz Sv. Ivana Zeline – koja je i aktualna Vinska kraljica za 2015. godinu.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane djevojke da se jave na natječaj najkasnije do petka, 4. rujna 2015. godine.


Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime