Zagrebačka županija dodijelila 4,4 milijuna kuna za sufinanciranje izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture

312

Gradovima i općinama sa svoga područja Zagrebačka županija dodijelila je 4,4 milijuna kuna kapitalne pomoći za sufinanciranje izgradnje i održavanja objekata te uređaja komunalne infrastrukture.

Ovim sredstvima želi se potaknuti dugoročno održiv i teritorijalno uravnotežen razvoj prometne infrastrukture, vodoopskrbe i zbrinjavanja otpada te otpadnih voda na cijelom području Zagrebačke županije, posebno u dijelu koji se odnosi na infrastrukturu i kvalitetu života. Prihvatljive aktivnosti koje se sufinanciraju su izrada projektno-tehničke dokumentacije, građenje, adaptacija i/ili sanacija komunalnih objekata.

Sredstva su već dobili gradovi Velika Gorica, Dugo Selo, Zaprešić, Vrbovec i Sveta Nedelja te općine Brckovljani, Kloštar Ivanić, Pisarovina, Bedenica, Kravarsko, Preseka, Bistra, Luka i Pušća. Javni poziv je otvoren do 1. prosinca 2015. godine ili do iskorištenja sredstava, a jedinicama lokalne samouprave na raspolaganju je još 1,3 od ukupno osiguranih 5,8 milijuna kuna.

Za preostala sredstva prijave mogu podnijeti jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije, koje u svojim razvojnim programima, planovima i proračunu za 2015. godinu imaju planirana sredstva za financiranje kandidiranih programa/projekata. Zagrebačka županija sudjelovat će u sufinanciranju prijavljenog programa/projekata do 90 posto iznosa za izradu projektno-tehničke dokumentacije, a najviše do 250.000 kuna te do 80 posto iznosa za izgradnju, adaptaciju i/ili sanaciju i nabavku opreme, najviše do milijun kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime