VIDEO – Zagrebačka županija dodjelila 15,3 milijuna kuna za projekte gradova i općina

662

 

Župan Stjepan Kožić danas je s predstavnicima gradova i općina Zagrebačke županije potpisao Ugovore o potporama za projekte u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu, komunalnoj infrastrukturi i EU fondovima vrijedne 15,3 milijuna kuna.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić potpisao je s predstavnicima 9 gradova i 25 općina sa svog područja ugovore ukupne vrijednosti 15,3 milijuna kuna za realizaciju projekata u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu, komunalnoj infrastrukturi i E-mobilnosti.

Od spomenutog iznosa za projekte prometa i komunalne infrastrukture dodijeljeno je 7.124.831,53 kn, dok je za gospodarstvo, odnosno razvoj poduzetničkih zona, energetsku obnovu javnih zgrada i turističku infrastrukturu osigurano 2.980.000,00 kn. Za projekte u poljoprivredi, takozvane mjere ruralnog razvoja, kojima se potiče obnova društvenih domova, cesta i područnih škola na ruralnom području dodijeljeno je 4.410.000.00 kn, a kroz odjel za EU fondove 828.815,90 kn za ugradnju e-punionica i solarnih klupa.

Župan je ovom prigodom istaknuo i kako su zahvaljujući kvalitetnoj suradnji između gradova, općina i Županije realizirani mnogobrojni projekti poput izgradnje, dogradnje i opremanja 50-ak objekata u školstvu od 2001. godine do danas.

U ime prisutnih gradonačelnika obratio se gradonačelnik Zaprešića Željko Turk uputivši čestitke gradovima i općinama koji imaju spremne projekte za svoja područja s kojima mogu aplicirati na natječaje kao i Županiji koja prepoznaje potrebe s terena.

Turk je istaknuo kako će sredstva koja je Županija dodjelila Zaprešiću biti utrošena na realizaciju dva važna projekta….

Općini Rakovec dodjeljeno je 520 000 kuna, a načelnica općine Brankica Benc istaknula je kako će ova sredstva otići na sanaciju tri društvena doma, te izgradnju dvije nerazvrstane ceste…

Predstavnici općina i gradova složili su se u tome kako mnoge važne projekte, posebno u manjim sredinama, ne bi bilo moguće realizirati bez potpore Zagrebačke županije.

Potpisivanju ugovora su pisustvovali i zamjenici župana Damir Tomljenović i Rudolf Vujević.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here