Zagrebačka županija osigurala 250.000 kuna za udruge za zaštitu okoliša i prirode

142

Zagrebačka županija u 2016. godini poduprijet će rad udruga i drugih neprofitnih organizacija koje se bave zaštitom okoliša i prirode s 250.000 kuna. Natječaj za prijavu programa i projekata otvoren je do 31. ožujka ove godine.

Na natječaj se mogu javiti udruge i druge neprofitne organizacije upisane u Registar udruga Republike Hrvatske koje imaju sjedište u Zagrebačkoj županiji, aktivno djeluju na njenom području i programski su usmjerene na zaštitu okoliša i prirode. Najmanji iznos financijske potpore koji se može odobriti po pojedinom projektu je 5.000 kuna, a najveći iznos 40.000 kuna.

VEZANE VIJESTI
Otvoren natječaj za Nagrade za promicanje prava djeteta

Prednost kod dobivanja financijske potpore imat će udruge i druge neprofitne organizacije koje će prijaviti programe i projekte sukladne Programu zaštite okoliša Zagrebačke županije. Prioritet kod dobivanja sredstava imat će programi i projekti koji će provoditi aktivnosti na temu zaštite okoliša i održivog razvoja te educirati i promicati životne stilove koji nastoje smanjiti količinu otpada (recikliranje, kompostiranje, odvojeno prikupljanje otpada).

Također, prednost će imati projekti koji će uključivati škole i vrtiće u programe vezane uz ekologiju, zaštitu okoliša i održivi razvoj, projekti čišćenja divljih odlagališta otpada i uspostave mjera za sprečavanje njihovih ponovnih nastojanja te pilot-projekti potencijalno razvojnih modela održivog razvoja, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

VEZANE VIJESTI
VIDEO - Obilježen Dan Zagrebačke županije

Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i načinu podnošenja zahtjeva nalaze se na web stranici Zagrebačke županije (www.zagrebacka-zupanija.hr).

Popunjeni obrazac za prijavu programa i projekata te potrebna dokumentacija dostavljaju se poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, Ulica grada Vukovara 72/V kat, 10 000 Zagreb s naznakom „Prijava na natječaj – NE OTVARAJ“ ili osobno na navedenoj adresi u pisarnici na 6. katu.

Inače, na području Zagrebačke županije trenutno djeluje 60 udruga za zaštitu okoliša i prirode. S obzirom na interes iskazan proteklih godina te razinu kvalitete programa, i ove godine se očekuje realizacija brojnih kvalitetnih projekata.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane udruge da se jave na natječaj do 31. ožujka 2016. godine.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here