Zagrebačka županija sufinancira nabavu medicinske i laboratorijske opreme

Prijave otvorene do 31. listopada

119
Foto: ilustracija

Zagrebačka županija izvijestila je kako je još uvijek otvoren Javni poziv za sufinanciranje nabave medicinske i laboratorijske opreme temeljem kojeg bolničke ustanove i poliklinike sa sjedištem na području Zagreba mogu zatražiti sredstva za sufinanciranje.

Na raspolaganju je još 200.375,00 kuna, a javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, odnosno najkasnije do 31. listopada ove godine.

Pravo prijaviti se na natječaj imaju bolničke ustanove sa sjedištem u Zagrebu, a koje pružaju specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu i usluge bolničkog liječenja za stanovnike Zagrebačke županije.

Također, moraju imati osigurana vlastita sredstva za nabavu medicinske ili laboratorijske opreme za koju podnose prijavu za sufinanciranje.

Ukupne troškove nabave Zagrebačka županija će sufinancirati nepovratnim novčanim sredstvima u visini 50 posto investicije, odnosno do najvećeg iznosa od 50.000 kuna (s uključenim PDV-om) po prijavi.

Prednost kod odabira imat će oprema čija je svrha unapređenje dijagnostike.

Nepovratna sredstva bit će isplaćena bolničkim ustanovama isključivo za troškove nabave medicinske i laboratorijske opreme, nakon provedene nabave koju provodi bolnička ustanova.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje, kao i potrebni obrasci nalaze se na mrežnoj stranici Zagrebačke županije.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti osobno u županijskom Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje ili putem telefona: 01/6009-477 i 01/6009-405.

Budući da Zagrebačka županija nema opće bolnice na svom području, njeni stanovnici najčešće se liječe u bolnicama u Zagrebu. Županija stoga, svake godine neposredno sudjeluje u sufinanciranju nabave medicinske i laboratorijske opreme za bolničke ustanove i poliklinike na području grada Zagreba. Tako je, primjerice, sredstvima ovogodišnjeg javnog poziva već sufinancirana nabava hematološkog 5diff analizatora Poliklinici za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju, a u tijeku je i realizacija nabave kompleta za biomikroskopiju sa aplanacijskom tonometrijom koji će koristiti Klinika za očne bolesti Kliničke bolnice „Sveti Duh“, navodi Županija.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime