Zagrebačka županija u 2021. poduzetnicima dodijelila 10 milijuna kuna potpora

195
Foto: Dražen Kopač

Nakon što je Zagrebačka županija s 2 milijuna kuna podržala poslovanje poduzetnika koje je bilo onemogućeno lockdown-om te nakon što je sredinom lipnja poduzetnicima početnicima dodijelila milijun kuna potpora, danas su u dvorani Specijalne bolnice Naftalan u Ivanić-Gradu dodijeljeni ugovori ukupne vrijednosti 6,8 milijuna kuna za proizvodne i neproizvodne djelatnosti.

Od navedenih 6,8 milijuna kuna – 3,6 milijuna kuna iznose potpore za proizvodne, a 3,2 milijuna kuna za neproizvodne djelatnosti. Po korisniku se potpore kreću od 18 do 70 tisuća kuna, a za proizvodne djelatnosti su dodijeljene za nabavu strojeva i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, dok su za neproizvodne djelatnosti potpore dodijeljene za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web-stranica, web-shopa te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti.

U ime Zagrebačke županije ugovore je poduzetnicima uručio zamjenik župana Ervin Kolarec. „Zagrebačka županija ove je godine kroz 4 različite mjere za više od 500 poduzetnika sa svog područja osigurala 10 milijuna kuna bespovratnih potpora. Na ovaj način Županija daje vjetar u leđa malom i srednjem poduzetništvu koje je ‘žila kucavica’ našeg gospodarstva“, naglasio je Kolarec pozvavši pritom poduzetnike da i dalje prate županijske natječaje.

Mirnu jesen i uspješno poslovanje u ime Grada Ivanić-Grada okupljenima je zaželio zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj dodavši pritom da je među Ivanićgrađanima vladao velik interes za ovim natječajem.

Zahvalu Županiji na vrijednoj potpori uputila je Ivana Belošević, vlasnica Pekare CIPOV iz Buševca. „Potpora mi omogućuje daljnje poslovanje u ovim teškim vremenima, a dobivenih 18 tisuća kuna utrošit ću na renovaciju poslovnog prostora“, rekla je Belošević čiji obiteljski obrt posluje od 1983. godine te trenutno ima troje zaposlenih.

Stjepan Špoljarec iz tvrtke ŠPO-MATPLAST d.o.o. iz Rugvice preuzeo je ugovor vrijedan 70 tisuća kuna. „Tvrtka posluje deset godina i zapošljava 80 radnika, a primarna djelatnost nam je proizvodnja ambalaže. Dobivena sredstva utrošit ćemo u kupnju novog stroja za preradu plastike što će nam dosta unaprijediti poslovanje“, izjavio je Špoljarec.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime