Zaigrajte “Prometnu učilicu” i osvojite Playstation 5

Ministarstvo unutarnjih poslova i ove godine organizira za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa

158
Foto: učilica škole

U razdoblju od 20. siječnja do 12. ožujka 2022. godine provodi se državno natjecanje u poznavanju prometnih propisa za učenike, poznato pod nazivom ”Prometna učilica”.

Natjecanje se provodi u sklopu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine u okviru preventivno edukativnih programa s ciljem poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti cestovnog prometa i smanjenje broja stradavanja djece u prometu, a provodi se u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARnet.

Svoje znanje moći će provjeriti učenici osnovnih i srednjih škola putem web alata za učenje ”Prometna učilica”. Učenici će moći koristiti sve sadržaje vezane za natjecanje i pristupiti na osam ipita, od kojih će se četiri bodovati za konačni plasman.

”Prometna Učilica” za osnovnoškolce prilagođena je uzrastu djece i mladih od 1. do 8. razreda osnovne škole, a ”Prometna Učilica” za srednjoškolce uzrastu od 1. do 4. razreda srednje škole te kroz poučne sadržaje i pitanja za provjeru znanja obrađuje više tematskih cjelina prilagođenih svim nabrojanim dobnim skupinama sudionika u prometu. Sadržaji učilice dostupni su svima, a za pristup natjecanju potrebno je posjedovati korisničku oznaku koju učenici i nastavnici mogu dobiti od administratora imenika u školi. U slučaju da, iz nekog razloga, ne mogu dobiti korisničke podatke u školi, učenici se mogu sami registrirati na gore navedenoj poveznici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime