Zajednica davatelja PVC sustava za građevinsku stolariju HGK stipendira učenike na Banovini

123

Zajednica davatelja PVC sustava za građevinsku stolariju HGK nakon potresa na Banovini odlučila je stipendirati troje učenika koji su ostali bez krova glavom, a koji se školuju za deficitarna zanimanja.

Strukovna škola u Sisku odabrala je troje učenika koji će potpisivanjem ugovora o stipendiranju primiti jednokratnu stipendiju od 5000 kuna. Riječ je o Luciji Krapčiček koja pohađa četvrti razred škole za arhitektonskog tehničara, Draženu Plavljaniću koji se obrazuje sa stolara i Mateju Boltužiću koji je trenutno u drugom razredu smjera za rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima. Svo troje su zbog potresa morali iseliti iz svojih domova u privremeni smještaj, a radi se o vrijednim i motiviranim učenicima kojima će ova stipendija biti odličan vjetar u leđa za nastavak školovanja.

Predsjednik Zajednice davatelja PVC sustava za građevinsku stolariju HGK Aleksandar Terer naglašava kako su od samog početka željeli pomoći području pogođenom potresom, ali da zbog specifičnosti svoje djelatnosti to nisu mogli odmah realizirati kroz proizvode pa su se odlučili na ovakvu akciju.

Odlučili smo donirati učenike strukovne škole na prijedlog školskog osoblja i tako im olakšati školovanje i pokretanje karijera, a nastaviti ćemo pratiti njihov rad i rezultate“, izjavio je Terer, dodavši kako su zajedno sa svojim suradnicima do sada na Banovinu uspjeli donirati PVC stolarije u vrijednosti većoj od 100.000 kuna za obnovu oštećenih kuća.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here