Zajednički donijeti odluke za kvalitetniji život u županiji

Održan prvi ovogodišnji radni sastanak čelnika Županije s gradonačelnicima i načelnicima općina

317

U sjedištu Sisačko-moslavačke županije u Sisku 23. siječnja je održan prvi ovogodišnji radni sastanak čelnika Županije s gradonačelnicima i načelnicima općina na kojem su analizirali suradnju u prošloj te razgovarali o projektima koje planiraju u ovoj godini.

Govoreći o temama sastanka, župan Ivo Žinić se na početku osvrnuo na situaciju u županiji vezanu uz gripu rekavši kako oboljelih ima više nego je uobičajeno, no kako stanje nije alarmantno, a poduzete su i određene mjere da se spriječi širenje zaraze.

„Želimo vas upoznati s obvezama županija, gradova i općina vezano za novi Zakon o zaštiti pučanstva upravo od zaraznih bolesti. S vama ćemo podijeliti određene informacije oko našeg projekta i programa Kupujmo lokalno – pun ceker u kojeg želimo osim županije uključiti i gradove i općine koji nisu sastavnica naše Zajednice poljoprivrednih proizvođača Sisačko-moslavačke županije. Želimo s vama porazgovarati o novom programu održavanja županijskih cesta. Hvala svima koji su dostavili određene podatke. Vjerojatno ćemo već na prvoj Županijskoj skupštini donijeti program održavanja i modernizacije županijskih cesta. Po modelu sufinanciranja 50 : 50 u proteklih nekoliko godina uspješno smo obnovili veliki broj županijskih cesta i tako omogućili kvalitetnije prometovanje na tim cestama“, kazao je uvodno Žinić.

VEZANE VIJESTI
Članovi Humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“ na prijemu kod Župana

Župan je izrazio uvjerenje kako će kroz razgovor saznati određene bitne informacije i potrebe krajeva iz kojih dolaze gradonačelnici i načelnici, a koje će zajednički artikulirati prema resornim ministarstvima i Vladi. Osvrnuo se na prošlu godinu za koju je ustvrdio kako je bila jedna od uspješnijih što se tiče pripreme projekata i njihovog sufinanciranja iz EU fondova te se zahvalio svima koji su pridonijeli da Sisačko – moslavačka županija već nekoliko godina bude među prvima po povlačenju EU sredstava.

VEZANE VIJESTI
Petrinja - oko 750 milijuna kuna vrijedni europski projekti

„Očekujem dobru suradnju na projektima koje mi kao Županija provodimo, a koji su od općeg interesa ne samo za Županiju, nego i za jedinice lokalne samouprave. Jedan veliki projekt je znanstveno – kulturni i obrazovni centar u zgradi bivše domobranske vojarne u Lađarskoj u Sisku gdje želimo imati niz centara kompetencija, od solarne i svemirske tehnologije do robotike i svega onoga što je bitno za budućnost i za razvoj. Želim još jedanput istaknuti naš veliki projekt da Sisačko-moslavačka županija postane središte gaming industrije. Taj se projekt dobro razvija i već sada u petak imamo jedan veliki događaj u Novskoj. Na GLOBAL GAME JAM natjecanju u Novskoj, koje se istovremeno odvija u čitavom svijetu, u tri dana trajanja očekujemo jako puno gamera budući da nam dolazi 40-tak timova. Pripremili smo i određene nagrade i vjerujemo da će ponijeti dobre utiske iz naše županije“, istaknuo je Žinić.

VEZANE VIJESTI
FOTO U Petrinji održana prezentacija edukativno-prezentacijskog centra Natura SMŽ

Kao primjer dobre suradnje s jedinicama lokalne samouprave župan je naveo energetsku obnovu škola u koju je prošle godine uloženo više od 35 milijuna kuna, a obnovljeno je ukupno sedam škola te se zahvalio gradovima i općinama koji su sudjelovali u sufinanciranju radova. Na kraju se zahvalio svima koji su se odazvali radnom sastanku izrazivši uvjerenje kako će zajednički donijeti određene odluke koje će pridonijeti kvalitetnijem životu u županiji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here