Zakladi Viktorija donirani komunikatori za djecu oboljelu od SMA

U sali za poslovne sastanke Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, održana je konferencija za medije na kojoj se govorilo o donaciji INA-e Zakladi Viktorija

657

U sali za poslovne sastanke Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, održana je konferencija za medije na kojoj se govorilo o donaciji INA-e Zakladi Viktorija, za djecu oboljelu od zloćudnih i drugih teških bolesti. U ime Zaklade Viktorija javnosti se obratila Ivona Nemeth, koja je ispričala nešto više o humanitarnoj suradnji sa INA-om.

“Zaklada je u studenom 2017. godine odlučila ići korak dalje i, uz pomoć INA-e, organizirali smo humanitarni koncert Gibonnija. Uz prihod od kupnje ulaznica, INA je tom prilikom donirala 125.000 kuna za kupnju komunikatora i za pokretanje rada logopeda. Nabavili smo 3 komunikatora za djecu. Na kraju želim zahvaliti Sisačko-moslavačkoj županiji i županu na pomoći prilikom provedbe tog našeg javnog natječaja i, naravno, roditeljima naših korisnika s kojima imamo izuzetno dobru suradnju.”

O načinu na koji komunikatori funkcioniraju i koliko znače za samu djecu, pojasnila je Ana Alapić, majka malog Mate koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

“Mate taj uređaj koristi na način da pomoću kamere, koja prati njegov pogled, zapravo pokreće program. Program nudi čak i pisanje pomoću pogleda na ekran, te izradu kartice za komunikaciju i cijelog nastavnog programa. To je zapravo način na koji on polazi školu.”

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, zahvalio se INA-i na donaciji, te je istaknuo kako još uvijek ima dovoljno sredstava i pozvao roditelje koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći da se jave u Zakladu Viktorija.

“Zahvaljujem INA-i na donaciji, ali svakako i našoj Zakladi Viktorija koja je osnovana s ciljem pomoći upravo djeci koja boluju od malignih i drugih teških bolesti. Još uvijek ima dovoljno sredstava, pa ovim putem pozivam i ostale roditelje koji imaju potrebe za ovakvim uređajima, da se jave u našu Zakladu Viktorija kako bismo im mogli pomoći.”

Također, župan dodaje kako je u planu izgradnja lječilišta za djecu sa posebnim potrebama u Topuskom.

“Danas poslijepodne imamo jedan radni sastanak u našem lječilištu u Topuskom. Tamo nam je plan izgraditi jedno lječilište za djecu sa posebnim potrebama, upravo na mjestu gdje je nekada postojala jedna zgrada, to je bio ‘Dom 3’. Tamo bi imali mogućnost pomoći djeci sa posebnim potrebama i njihovim roditeljima.” – zaključio je župan Ivo Žinić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime