Započela gradnja dječjeg vrtića u Češkom Selu

3199

Svečano je otvoren projekt gradnje budućeg dječjeg vrtića koji je izvodi u sklopu projekta “Unaprjeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece” ukupno vrijednog 40 milijuna 548 tisuća 110 kuna i 38 lipa.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović istaknuo je da će ova investicija stvoriti nova radna mjesta i dati sigurnost roditeljima da će njihova djeca biti sigurna dok su oni na poslovima.

“Ja bih rekao da je najznačajnija. Kad pogledamo Češko Selo i što je Šeško Selo proživjelo kroz svoju povijest, kad pogledamo određene standarde od djece – od predškolskog, školskog pa do nogometnih klubova i igrališta – i svega onoga što je bilo devastirano kroz Domovinski rat, uključujući i odnose, ali i komunalnu infrastrukuru, to Češko Selo, to Mošćenica, to Kolonija, to mnoge gradske četvrti nisu imale. Kada gledamo ovaj sadržaj koji će dati nadgradnju života, boljeg života našoj djeci, onda mislim da nema boljih novaca i investicije da uložimo za njihovu budućnost. To su upravo dječja igrališta, to je ustvari dječji vrtić sa najmodernijim i najsuvremenim standardima koja se mogu poželjeti.

Dumbović je kazao zašto se Grad Petrinja odlučio za prenamijenu ovog objekta i čemu mogu biti zahvalni da je došlo do radova.

VEZANE VIJESTI
Advent u Petrinji - Gastro utorak

“Ovaj objekat je ostao ovdje nekako devastiran, napušten, zapušten i donesao sam odluku da se napravi prenamjena iz Društvenog doma da bude jedna polivalentna namjena vezano uz društveni život. Ovdje se neće izgubiti društveni život jer će i gradska četvrt imat svoje sjedište za taj dio, a s druge strane ćemo imati preko dvije trećine sadržaja koji će biti vezan uz uzraste vrtića za neke klince koji budu bili”.

Gradonačelnik grada Petrinje dočarao je kako će budući dječji vrtić izgledati na kraju radova:

VEZANE VIJESTI
O prihvatilištu za tražitelje azila na sastanaku s ministrom Božinovićem 18. prosinca

“Jedan dio kata ćemo imat ovdje za gradsku četvrt i tu neće trebat puno prostora. Sve ovo ostalo je manje-više za dječje igralište koje će biti u sklopu ovog objekta koje ćemo imati i unutarnje i vanjske dječje igralište. Nama je bitno da od jaslica, pa svih skupina koje imamo u svakom dječjem vrtiću da ovo bude jedna ponuda da nikada, ali baš nikada poslije Češkog sela nijedan čovjek neće nazvat gradonačelnika preko veze da bi upisao svoje dijete”.

Zajedno s petrinjskim gradonačelnikom svečanom otvorenju nazočio je i viši stručni suradnik za koordinaciju projekata Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine Dino Žilić koji je o projektu kazao:

VEZANE VIJESTI
ČESTITKA IZ PETRINJE Otvorimo svoja srca!

“Koji je u sklopu provedbe projekta “Unaprijeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece”. Ovim gradilištem, odnosno građenjem dječjeg vrtića, dakle grad Petrinja nastoji rasteretiti postojeće smještajne kapacitete jedinica samog vrtića unutar samog grada, unaprijediti kvalitetu života same djece, njihovih roditelja i ostalih, ali također unaprijediti kvalitetu infrastrukture društvene i predškolskih institucija na ovom području.”

Izvođač radova je Elektrocentar Petak d.o.o. Iz Ivanićgrada. Iznos same investicije je 6 milijuna 160 tisuća kuna. Radovi bi trebali biti gotovi u roku od pet i pol mjeseci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here