Započeli radovi na krovištu dugoočekivanog Društvenog doma u Slani

1875

Izdvijeno iz programa RTB 17.svibnja 2019.

Mještani naselja Slana kraj Petrinje uskoro će dobiti dugoočekivani društveni dom. Temelji su iskopani i izgrađeni prije više godina, a kako je riječ o mjestu koje je pretrpjelo veliku štetu i žrtvu ratnih 90-ih godina, gradonačelnik Darinko Dumbović odlučio je u sinergiji s mještanima pokrenuti izgradnju Doma u kojem će se okupljati i stvarati neke ljepše uspomene.

Radovi na gradnji krovišta vrijedni 650 tisuća kuna financiraju se iz Proračuna grada Petrinje i teku prema planu, a gradonačelnik Dumbović, ujedno i 12.kandidat Narodne stranke Reformisti na listi broj 19 za nadolazeće izbore za Europski parlament, je sa suradnicima, članovima petrinjskog ogranka Narodne stranke Reformisti, najavio i nastavak radova kako bi mještanima osigurali viši standard života:

“Nadam se da ćemo, kada radovi budu gotovi, dakle za otprilike mjesec dana, ovdje pozvati sve drage prijatelje kako bi se proveselili, a onda imamo i onu drugu etapu, a to je finaliziranje radova. Ovdje ima dosta posla što se tiče interijera i eksterijera, ali imamo i ono što je izuzetno važno za sjeverozapadni prsten, a to je ishodovanje lokacijske i građevinske dozvole za vodu koja je ovdje potrebna”, rekao je Dumbović najavivši sanaciju dva kilometra cesta.

Nakon obilaska radova, Reformisti su se na poziv mještanke Božene Trauber zaputili do samog ušća rijeke Gline u Kupu kod kojeg je povećan vodostaj rijeke prouzročio probleme s vodom koja je ušla u bunare i poplavila septičke jame. Gradonačelnik Dumbović spremno je reagirao i aktivirao vatrogasce JVP Petrinja koji su došli ispumpati vodu.

Dumbović ističe kako se nada da će u sinergiji s mještanima Slane i resornim ministarstvima realizirati projekte kojima bi se standard života mještana znatno poboljšao. Podsjetimo, Dumbović zahvaljujući aktivnom povlačenju sredstava iz europskih fondova za izgradnju Petrinje na raspolaganju ima 100 milijuna eura. Europskim projektima proračun grada Petrinje time je povećan šest puta.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here