ZAPOČEO 23. KONJANIČKI MARATON ARAPSKIH KONJA

Središnji doček 8. kolovoza na zagrebačkom trgu bana Jelačića

766

Na Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja jutros je u gradu Popovači, u spomen žrtvama Domovinskog rata, započeo 23. konjanički maraton arapskih konja.

Šest jahača iz Udruge arapskih konja Moslavine iz Volodera, organizatora maratona, svoju misiju ostvaruje pod sloganom „Tradicija prošlosti – potreba budućnosti“. Nakon državne himne u izvedbi KUD-a „Moslavec“ iz Volodera, na neprekinutoj vrijednoj tradiciji konjanicima su čestitali Stjepan Hrastnik, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Kutine i Sisačko-moslavačke županije te Željko Pačarek u ime kutinske Udruge Specijalne policijske postrojbe „Ris“.

VEZANE VIJESTI
Podignute optužnice protiv pet zapovjednika zbog granatiranja Siska za vrijeme Bljeska i Oluje

Sa željom za sretan put i ostvarenje plana u ime pokrovitelja Grada Popovače riječima ponosa ispratio ih je gradonačelnik Josip Mišković. Nakon upućenog blagoslova voloderskog župnika vlč. Nikole Majcena konjanike je uz zahvalu svima koji su ovoj jedinstvenoj manifestaciji dali potporu na šestodnevni maraton poveo njihov voditelj Željko Petters. Do 10. kolovoza jahat će se obrocima Moslavačke i Zagrebačke gore, a stići će i do vrha Sljemena. Spremnost dugog jahanja potvrdit će obalom Save i postranim Lonjskim poljem.

VEZANE VIJESTI
U Glini sve spremno za proslavu Dana pobjede

Središnji uzvišeni čin je 8. kolovoza u 11 sati u Zagrebu okupljanjem na središnjem trgu hrvatske metropole. Uz Josipa Jelačića, spomenom neće zaobići ni druge velikane hrvatske povijesti. Postrojit će se pred spomenikom Stjepanu Radiću koji je upravo 8. kolovoza 1928. godine preminuo od zadobivenih rana zločinačkog atentata u beogradskom parlamentu. Učinit će to i uz spomenike prvom hrvatskom kralju Tomislavu te prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here