Započinju radovi na energetskoj obnovi Doma zdravlja u Sisku

Energetska obnova provodi se u sklopu projekta "Energetska obnova zgrada Sisačko-moslavačke županije, Doma zdravlja Sisak, na adresi Ulica kralja Tomislava 1, 44 000 Sisak", a sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu 4.737.475,81 kuna.

2504

Radovi na energetskoj obnovi Doma zdravlja u Sisku svečano su otvoreni danas, 30. srpnja, a njihov se kraj očekuje koncem listopada sljedeće godine.

Radovi na energetskoj obnovi zgrade Doma zdravlja vrijedni su 7.915.159,44 kuna, od čega 4.737.475,81 kuna sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ostatak potrebnih sredstava osigurat će Dom zdravlja čiji je osnivač Sisačko-moslavačka županija: “60 posto sredstava dobiveno je iz fondova Europske unije, odnosno 4.737.475,81, dok će preostali iznos od 3.177.683 kn biti financiran kreditom Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) s 0,25% kamata. Rok otplate ovog kredita je 13 godina”, poručio je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, dok je ravnateljica Doma zdravlja Ankica Grubišić dodala kako će mjesečna rata kredita iznositi oko 25 tisuća kuna.

Projekt uključuje povećanje toplinske zaštite vanjskih zidova, stropa prema negrijanom prostoru i krova iznad grijanog prostora, zatim zamjenu vanjske stolarije, poboljšanje postojećeg sustava grijanja, zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom, uvođenje sustava automatizacije i upravljanja zgradom, uvođenje sustava daljinskog očitanja potrošnje energije i vode te sustava kontrolnih mjerila energenata i vode.

Obnovljeni Dom zdravlja prijeći će iz energetskog razreda F u C, a uštede bi trebale biti značajne: “Nakon završetka radova na objektu očekujemo uštedu energije od 56 posto, smanjenje CO2 za 50 posto i na kraju je važno za napomenuti da ćemo energetski razred sa F promijeniti u C“, poručila je Grubišić.

Kako bi pacijenti mogli nesmetano koristiti usluge Doma zdravlja, radovi će se odvijati u etapama.

Izvođač radova je Građevinski obrt Radanović iz Siska.

Završetak radova na energetskoj obnovi Doma zdravlja u Sisku očekuje se koncem listopada sljedeće godine.

Nastavak je ovo energetske obnove zdravstvenih ustanova na području Sisačko-moslavačke županije

Podsjetimo, prije nekoliko dana počeli su radovi na domovima zdravlja u Glini i Petrinji, kreću i radovi na Domu zdravlja u Kutini te Neuropsihijatrijskoj bolnici u Popovači.

[srizonfbalbum id=2772]

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime