U Maloj vijećnici Grada Petrinje 4. lipnja je potpisan Kolektivni ugovor za službenike i namještenike u upravnim tijelima Grada Petrinje. Ugovor su potpisali gradonačelnik Darinko Dumbović kao poslodavac te predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske Boris Pleša i sindikalni povjerenik u Gradu Petrinji Ivan Begić.

Dumbović je pritom naglasio da kao gradonačelnik, u kontinuitetu, dobro surađuje i odrađuje posao zajedno sa sindikatima. Iako je bilo određenih nesuglasica, one su, kako je rekao, otklonjene „u hodu“.

„Ovo je za mene jedan posebno svečani čin, gdje dvije strane moraju doći do zajedničkog cilja. Znamo da bez dobrih, partnerskih odnosa i sindikata i Grada Petrinje, mene kao gradonačelnika, nema napretka, a ovo je jedan jamac da imamo zajedničke interese i da zajednički raditi u svemu onome što nas očekuje u budućnosti“, rekao je Dumbović.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Petrinja osigurala dio zaštitne opreme za zdravstvene djelatnike i vatrogasce

Pleša je izrazio zadovoljstvo što je u Petrinji uspostavljen jedan partnersko – socijalni odnos između sindikata i poslodavca.

„Izražavam zadovoljstvo i zahvaljujem se pregovaračkim ekipama jedne i druge strane što smo došli do dogovora, što potpisujemo Kolektivni ugovor s rokom važenja od četiri godine. Time smo i jednima i drugima, na određeni način kupili jedan socijalni mir. Gradonačelnik, ali i naši članovi, a onda i zaposlenici Gradske uprave točno će znati koja su im materijalna prava, jer ona su im uvijek najzanimljivija. Ono što je naša pozicija pri svakom kolektivnom pregovaranju jest postojeće stanje, odnosno zadržavanje materijalnih prava. Drago mi je, ne samo da smo došli do zajedničkog dogovora i da su ta  prava dobra, nego mi je drago čuti i to da je uspostavljen jedan partnersko – socijalni odnos između našeg sindikata s  poslodavcem i to je ono što nam ulijeva nadu da će i naredni period biti u redu“, ustvrdio je Pleša.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Petrovo i Pavlovo obilježeno u Taborištu

Zadovoljstvo potpisivanjem novog Kolektivnog ugovora izrazio je i sindikalni povjerenik u Gradu Petrinji Ivan Begić.

„Radi se o produženju još uvijek važećeg ugovora, uz manja ažuriranja, materijalno je to onaj sadržaj koji je i dosad važio. Zahvaljujem se Gradu Petrinji i gradonačelniku  na jednom partnerskom odnosu te pregovaračkom timu i predsjedniku našeg sindikata, a posebno se zahvaljujem članstvu naše podružnice, koje se posljednjih godinu dana značajno povećalo, i bez kojih ovo ne bi bilo moguće jer smo pokazali jednu snagu i zajedništvo“, kazao je Begić.

VEZANE VIJESTI
PETRINJA Dom za starije i nemoćne do daljnjega zatvoren za posjete i izlazak korisnika

Dodajmo kako je Pleša na kraju poručio da, ukoliko iz bilo kojih razloga bude upitno provođenje dogovorenih prava, postoji način da se to pitanje riješi te kako su spremni u svakom trenutku ući u pregovore oko izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here