Zavod za hitnu medicinu SMŽ bogatiji za dva vozila za sanitetski prijevoz teže ozlijeđenih pacijenata

594

Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije bogatiji je za dva nova vozila za sanitetski prijevoz vrijedna 600 tisuća kuna. Sisačko-moslavačka županija osigurala je iz decentraliziranih sredstava novac za kupnju dva nova vozila za prijevoz teže pokretnih pacijenata na relacije izvan županije, rekao je na primopredaji vozila ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije Tomislav Fabijanić: “To su vozila za sanitetski prijevoz teže ozlijeđenih pacijenata koji moraju biti u ležećem položaj uz pratnju. To su prva prava vozila za dva ležeća pacijenta koja su certificirana i s kojima ćemo moći puno bolje raditi. U zadnje vrijeme smo svjedoci da sve veći broj takvih pacijenata na stalnom putu između Siska i Zagreba i bili smo u manjku s ovakvim tipom vozila i mislim da ćemo s ovim vozilima zadovoljiti naše potrebe.”

VEZANE VIJESTI
Sedam novih vozila za bržu i kvalitetniju hitnu pomoć

Ravnatelju Zavoda ključeve novih vozila uručio je župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, naglasivši da je ovime ispunjena želja da stanovnici županije imaju potrebnu zdravstvenu zaštitu na razini Republike Hrvatske: “Po nekim pitanjima smo možda i iznad hrvatskog prosjeka. Uvidjeli smo da na našem području ima potrebe za nabavkom ovakva dva vozila za naše najteže ozlijeđene bolesnike. Nabavljena su dva vozila iz decentraliziranih sredstava Županije u vrijednosti 600.000 kn. Naravno da moramo ulagati u naše zdravstvo, naročito u hitnu pomoć, jer vidjeli smo da u nekim dijelovima Hrvatske ima određenih problema. Ova vozila će služiti za prijevoz pacijenata iz naše bolnice i ustanova do Zagreba i gdje bude potrebno. Često puta znamo da imamo potrebu upravo za ležeće pacijente i ova dva vozila s po dva ležaja bit će dovoljna za sadašnje potrebe.”

VEZANE VIJESTI
Vatrogasna zajednica Grada Petrinje bogatija za četiri vozila

Župan je zahvalio ravnatelju i svim djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije što svoju službu obavljaju vrlo profesionalno. Prosjek starosti vozila za hitnu službu Zavoda za hitnu medicinu je ispod pet godina, što vozni park ove ustanove čini vrlo modernim, a s ova dva nova vozila u njemu se nalazi 13 vozila za hitnu službu i 30 za sanitetski prijevoz.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here