Završeni radovi na energetskoj obnovi petrinjskog Slapa

1290

Nastavljaju se radovi na energetskoj obnovi objekata u Petrinji. Nakon niza zgrada koje su uspješno energetski obnovljene, na red je došao i objekt Slap Dječjeg vrtića Petrinjčica. Ravnateljica Dječjeg vrtića Nataša Vidović rekla je da su se proteklih nekoliko mjeseci provodili radovi energetske obnove objekta Slap, zajedno s vanjskim uređenjem vrijedni oko 2.300.000 kuna.

“Od energetske obnove radila se vanjska ovojnica, izmjena vanjske stolarije te se mijenjala unutaršnjost vezano uz električnu energiju. Vanjski radovi se odnose na uređenje parkirnog prostora za naše djelatnike, oslobodili smo bolji prilaz i ulaz našim roditeljima prilikom dolaska i odlaska iz našeg objekta. Tijekom ljetnih mjeseci radili su se i još neki radovi u unutrašnjosti objekta, zajedno sa još jednim manjim objektom – Sajmištem, ukupno iznose oko 700 tisuća kuna. To su prije svega: rekonstrukcija kuhinje, rekonstrukciju sanitarnog čvora za odrasle, te izmijena svih podnih obloga u sobi dnevnog boravka, kao i krečenje. Na Sajmištu imamo dvije odgojne skupine, tamo smo imali rekonstrukciju sanitarnih čvorova za djecu i imali smo izmijenu podnih obloga u sobama dnevnog odmora. Ovdje u ovom objektu još nam je ostalo promijeniti unutarnju stolariju i ostala nam je rekonstrukcija dječjih sanitarnih čvorova. Međutim, to je zahvat koji jednostavno zahtjeva da ovaj prostor bude oslobođen od djece, i u dogovoru s Gradom odluka o izvođenju radova pala je na sljedeću godinu”.

Vidović je istaknula da su radovi na objektu počeli još lani izgradnjom dječjeg igrališta te zahvalila Gradu Petrinji i gradonačelniku Darinku Dumboviću koji su dali veliki doprinos da se svi objekti Dječjeg vrtića Petrinjčica podignu na višu razinu. U uspješno završene radove došao se uvjeriti gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović, podsjetivši na značaj energetski obnovljenog grada:

“Znamo da su ljudi i da je društvo, inače, sklono zaboravu i zato ih treba podsjetiti da smo upravo kroz energetsku obnovu, kada su u pitanju samo naši vrtići, povukli jako puno novaca. Ne samo kroz energetsku obnovu, nego i kroz intervencijski plan. Kad pogledamo igrališta, kad pogledamo jedan vrtić u koji je uloženo preko pet milijuna kuna, to su ogromna sredstva. Ovdje gdje smo danas je bliže tri milijuna kuna, ali znamo da je za interijer i eksterijer bliže tri milijuna kuna. Kad smo sad malo razvili sliku koliko se novca uložilo sa malim igralištima u zadnje dvije-tri godine i kroz dječje vrtiće i kad sad možemo dati naglasak na ono što je izuzetno važno da nijedno dijete za šest mjeseci, bar u onoj sljedećoj školskoj godini, neće biti neupisano-a to je ključ cijele ove priče. I sa Češkim Selom dobivamo još 6 i pol milijuna možda 7 milijuna kuna. Priča od dvije-tri godine se vrti bliže 20 milijuna kuna i te cifre nitko ne može uzeti, ali to je zadovoljstvo, mora se iskazati, prije svega, da zahvalimo ravnateljici. Mogu reći da sam ovdje vidio jako puno teta iz vrtića koje su uređivale ovaj vrtić, to je dobra jedna sinergija, jedna zajednička snaga koja je došla do kraja i do rezultata”.

Dumbović je zahvalio izvođaču radova koji je posao završio na vrijeme te izrazio nadu da će u konačnici biti zadovoljni svi, od onih najmlađih do njihovih roditelja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime