Zbog prometnih prekršaja kažnjen sa 120 dana zatvora

Vozač počinio cijeli niz prometnih prekršaja

294

Kako je izvijestila Policijska uprava istarska, zbog počinjenja više prometnih prekršaja, 44-godišnjem muškarcu izrečena je kazna zatvora od 120 dana.

U četvrtak, 15. kolovoza oko 12.10 sati, policijski službenici su u Industrijskoj ulici u Puli primijetili automobil Citroen bez registracijskih oznaka. Zaustavili su vozača, koji je odbijao suradnju te je u jednom trenutku prebacio vozilo u prvu brzinu s namjerom odlaska s mjesta događaja. Policijski službenici primijenili su tada nad muškarcem sredstva prisile i priveli ga u policijsku postaju, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako se radi o 44-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je počinio više prometnih prekršaja, i to da je vozio neregistrirano i neosigurano vozilo, da je vozio za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, odnosno za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, nije bio vezan sigurnosnim pojasom, odbio je testiranje na prisutnost alkohola u organizmu, odbio je testiranje na prisutnost droge ili lijekova u organizmu te nije kod sebe imao osobnu iskaznicu, vozačku ni prometu dozvolu.

VEZANE VIJESTI
Dvije godine zatvora Huanitu Luksetiću zbog uzgoja marihuane, predsjednica objavila da će ga pomilovati

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o obaveznim osiguranjima u prometu, vozaču je nadležni sud izrekao kaznu zatvora u trajanju od 120 dana i novčanu kaznu od 4.200 kuna, koja mu je umanjena za isti iznos,  obzirom je bio uhićen i proveo 12 dana u zadržavanju u zatvoru.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here