Zdravstvena ustanova Zrinus iz Petrinje obilježila 20 godina rada

Vodeća ustanova toga tipa u županiji

134
Foto: Sisačko-moslavačka županija

Prigodnom svečanosti, održanoj u četvrtak, 16. studenoga u Hotelu Panonija u Sisku pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije i Hrvatske komore medicinskih sestara, zdravstvena ustanova Zrinus iz Petrinje obilježila je 20 godina rada.

Foto: Sisačko-moslavačka županija

Značajnu obljetnicu svim djelatnicima ove ustanove čestitao je župan Ivan Celjak. Tom je prilikom podsjetio kako Sisačko-moslavačka županija obnavlja brojne objekte u području zdravstva koji će, nakon obnove, biti opremljeni najmodernijom opremom čija vrijednost iznosi 7,8 milijuna eura.

„Mi znamo koliko vrijedi naše medicinsko i nemedicinsko osoblje i to je stručni i intelektualni kapital na kojem gradimo naš zdravstveni sustav. Sisačko-moslavačka županija osigurat će najbolje uvjete za pružanje zdravstvenih usluga u Republici Hrvatskoj. Imat ćemo potpuno nove zgrade s najmodernijom opremom. Našem medicinskom osoblju želimo osigurati najbolje uvjete za rad i siguran sam da ćemo imati najbolje i najmodernije bolnice i najmodernije domove zdravlja u Hrvatskoj uz najbolje i najkvalitetnije osoblje“, rekao je župan Celjak.
Foto: Sisačko-moslavačka županija

Ravnatelj ustanove Zrinus Petar Ćosić rekao je kako je ustanova sa 20 zaposlenih vodeća ustanova toga tipa u Sisačko-moslavačkoj županiji koja je prisutna na gotovo 70 posto područja cijele županije.

„U izazovnim vremenima dobro educirano osoblje nesebičnim zalaganjem i požrtvovnim radom na terenu dalo je veliki doprinos, provodeći veliku ideju pomaganja ljudima u zdravstvenoj potrebi i u najudaljenijim područjima“, rekao je Ćosić.
Ustanova Zrinus pripremila je povelje za dugogodišnji rad u ustanovi te povelje za uspješnu suradnju Zrinusa s drugim ustanovama koje je na svečanosti uručio župan Ivan Celjak.
Foto: Sisačko-moslavačka županija

Povelje za dugogodišnji rad u ustanovi uručene su Ivani Prečanica, Marici Ćosić i Petru Ćosiću, a nagrada za životno djelo za razvoj i promicanje djelatnosti zdravstvene njege u kući uručena je prvostupnici sestrinstva Ireni Barukčić. Dodijeljene su i povelje za dugogodišnju uspješnu suradnji u razvitku ustanove Zrinus Anki Podrug – Pejaković, dr. med., Slavku Vlašiću, dr. med., Tatjani Vrga, dr. med., spec. fizikalne medicine i voditeljici Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak te Pavi Ćorluki, predsjedniku Udruge zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skrbi HUP-a.

Izvor: Sisačko-moslavačka županija

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime