Žele raditi na sređivanju odnosa te gajiti i razvijati toleranciju

Nikola Janjanin izabran za predsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Petrinje

324

U petrinjskoj Gradskoj vijećnici 17. lipnja je održana konstituirajuća sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Petrinje na kojoj je jednoglasno za predsjednika izabran Nikola Janjanin, a za njegovu zamjenicu Milijana Nožinić.

Janjanin se zahvalio na ukazanom povjerenju naglasivši kako je već ovo četvrti mandat u kojem sudjeluje u radu Vijeća te da ima određeno iskustvo. Dodao je kako je svjestan što ih čeka naredne četiri godine te kako očekuje od svih ne samo potporu, već da se aktivno uključe u rad.

„Ne bih htio ponavljati greške dosadašnjih Vijeća. Htio bih da budemo prepoznati  među narodnom, da nas znaju, vide i cijene, a za to se trebamo dobrano založiti. Naravno, nećemo moći rješavati neke infrastrukturne probleme, niti smo zato tu. To trebaju rješavati grad, država i ostali koji to mogu, ali ljudi će u nas „upirati prstom“ i mi moramo biti ti koji ćemo biti veza između naroda i vlasti koje odlučuju i koje rješavaju probleme.  Mi bismo trebali raditi na sređivanju odnosa, prvenstveno unutar srpskog naroda koji je, po mom mišljenju, dosta poljuljan. Naročito bismo trebali gajiti i razvijati toleranciju s većinskim, hrvatski narodom jer je suživot bitan za sve nas. Ako nemamo kvalitetan suživot i razumijevanja jednih i drugih, ne možemo uspjeti, niti poslovno, a ni bilo kako drugačije“, kazao je u svom govoru novoizabrani predsjednik Janjanin te dodao kako vjeruje u potporu i dobru suradnju s Gradom i svim gradskim strukturama, a potvrdio je to i gradonačelnik Darinko Dumbović koji je nazočio konstituirajućoj sjednici.

VEZANE VIJESTI
Uskoro puno bolji društveni uvjeti za male Petrinjce

„Na nama svima ovdje je jedna ogromna odgovornost. Ovo nije posao koji ćemo raditi kod svojih kuća. Ovo je javni posao koji ćemo raditi kao javne osobe, preuzeti odgovornost za javni život, naročito onaj dio koji se tiče vas kao nacionalnih manjina. Imat ćete potporu mene kao gradonačelnika i svih mojih najbližih suradnika. Svi mi želimo pomoći jedni drugima. Ne samo deklarativno, pružiti ruku i čestitati, već da, prije svega kroz dobre politike i strategije razvoja, iza nas ostanu rezultati“, rekao je Dumbović.

VEZANE VIJESTI
"Trgovska gora nije prihvatljiva lokacija za odlaganje nuklearnog otpada!"

Dodao kako ljude nikada nije dijelio po vjerskoj, nacionalnoj ili bilo kojoj osnovi već samo na dobre ili loše i sposobne ili nesposobne. Čestitajući svima na izboru pozvao ih je na zajedničku suradnju i rad za opće dobro.

„Dosad smo napravili dosta toga, ali možemo napraviti još i više. Napravimo više! Da bi napravio više, moraš dati sebe. Ne možeš samo preuzeti funkciju da bi bio „faca“, već da bi vodio i stvarao, ako postoji problem, čvrsto ga držao u rukama i rješavao ga s ljudima s kojima to možeš. Ja ću vam, kao i do sada, biti na raspolaganju i vjerujem kako neće biti nikakvih pitanja koja nećemo moći zajednički riješiti“, zaključio je Dumbović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here