ZGŽ Položen kamen temeljac objekta za stanovanje osoba s invaliditetom

Objekt bi trebao biti gotov za godinu dana

254

U Svetom Ivanu Zelini potpisana je povelja i položen kamen temeljac kojim je označen početak radova na izgradnji zgrade za organizirano stanovanje osoba s invaliditetom, boravak i provedbu radno-okupacijskih aktivnosti u sklopu EU projekta „Okruženje za samoostvarenje“.

O značenju ostvarenja projekta rekla je više predsjednica Udruge Srce Đurđa Penava:

“Kako mi roditelji, tako su i naša djeca smatrali ovaj projekt jednim teškim projektom prepunim neizvjesnosti, emocaja pa čak i straha. Ali, uz snažan kadar, snažnu sinergiju koja vlada u Udruzi Srce prepoznali smo da će se upravo izgradnjom ove zgrade ublažiti taj strah koji imamo.”

Gradonačelnik Grada Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec podsjetio je da suradnja Grada i Udruge traje već više od 10 godina:

“Ovo je kruna te suradnje. Partneri smo na brojnim projektima i veseli me da imamo ovakvu udrugu u našem gradu. Sve ono što Udruga Srce radi diže cijelu našu zajednicu na jedan viši nivo. Čestitam vam na ovom projektu, znam Koliko ste se mučili da dođete do današnjeg dana i veselim se da za godinu dana na isom mjestu svjedočimo otvorenju ove kuće.”

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić naglasio je da je riječ o iznimno bitnom projektu:

“Od osnutka do danas je realiziran niz projekata u Kojima je Zagrebačka županija značajno pripomagala. Čini mi se da je ovaj projekt iznimno bitan, posebno za roditelje koji na ovakav način skrbe za daljnji život svoje djece. Mislim da nije bilo projekta koji je Udruga prijavila, a da za to nisu dobili sredstva. To znači da su izuzetno kvalitetno prišli pristupanju realizaciji projekta.

Zagrebačka županija je do sada pomagala i pomagat će ubuduće, istaknuo je Kožić. Udruga Srce dobila je više od 14 milijuna kuna bespovratnih sredstava koja će biti dostatna za izgradnju kuće u kojoj će boraviti 12 djece.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime