ZGŽ Svečani prijam za Velimira Šandora

Velika očekivanja na predstojećim paraolimpijskim igrama

218

Član Atletskog kluba osoba s invaliditetom „Uspon“ Velika Gorica Velimir Šandor na 7. Europskom paraatletskom prvenstvu u Poljskoj u svojoj F52 kategoriji osvojio je brončanu medalju. Tim povodom je u Zagrebačkoj županiji održan prijam, a osim čestitki na sjajnom rezultatu zamjenik župana Ervin Kolarec Šandoru je uručio i prigodnu novčanu nagradu.

Šandoru je u Poljskoj najdalji hitac bio 19,78 metara:

„Zadovoljan sam formom, a najbolje ostavljamo za Tokio. Ovakav rezultat za mene je veliki uspjeh. Prije dvije, tri godine sam bacao 18 metara, a sada smo na gotovo 20 metara.”

S formom i rezultatom je zadovoljan i njegov trener Ivan Čengić koji je rekao da je Velimir bacio najbolju seriju do sada upravo na Europskom prvenstvu, a sjajan rezultat očekuje i na paraolimpijskim igrama.

Predsjednik Sportskog saveza osoba s invaliditetom Zagrebačke županije Darko Matić najavio je kako će Zagrebačku županiju na predstojećim paraolimpijskim igrama predstavljati dvojica sportaša i to Velimir Šandor i stolnotenisač Pavao Jozić. „Da nije bilo kontinuiranih ulaganja Zagrebačke županije u paraolimspijski sport ne bi bilo ni ovakvih rezultata.“

Temeljem odluke o kriterijima za dodjelu županijskih nagrada Šandor je dobio 2.500 kn, a zamjenik Kolarec najavio je i da može računati na dodatnih 10.000 kuna za kupnju invalidskih kolica.

„Velimir je sportaš koji daje sve od sebe i prezentira Zagrebačku županiju i Lijepu našu u najboljem svjetlu, a siguran sam da će u Tokiu polučiti dobar rezultat što mu želim od sveg srca. Nadam se da se vidimo u Zagrebačkoj županiji odmah nakon paraolimpijskih igara.“

Zagrebačka županija je ponosna na svih 680 sportskih udruga koje djeluju na području županije i više od 20.000 aktivnih sportašica I sportaša I svaka uložena kuna u sport višestruko se vraća, zaključio je Kolarec.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime