ZGŽ Zimska služba spremna za zimu

Građani se ne moraju brinuti hoće li ceste biti prohodne i osposobljene u zimskim uvjetima

390

U dvorišnom prostoru Županijskih cesta Zagrebačke županije predstavljen je Izvedbeni program radova održavanja državnih, županijskih i lokalnih cesta na području Zagrebačke županije u zimskom razdoblju 2021./2022. godine.

Plan zimske službe obuhvaća razdoblje od 15.11.2021. do 15.04.2022. godine. Radove zimskog održavanja za Županijsku upravu za ceste Zagrebačke županije izvode Županijske ceste Zagrebačke županije. Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Landek podsjetio je da upravljaju sa 1.230 km županijskih i lokalnih cesta. Za spomenute ceste osigurano je 5.000 tona soli i 5.000 mᶟ sipine.

Landek je još jednom apelirao na sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa i prilagode vožnju uvjetima na cestama.

Na području Zagrebačke županije Hrvatske ceste gospodare sa 460 kilometara cesta, istaknuo je voditelj tehničke ispostave Zagreb Božidar Šnajder:

Radove zimskog održavanja za državne, županijske i lokalne ceste izvode Županijske ceste Zagrebačke županije i to putem stožera zimske službe kroz sedam mjesta pripravnosti: Okuje, Goričica, Vrbovec, Zaprešić, Samobor, Jastrebarsko, Ivanić-Grad. za njihovo održavanje osigurano je  5.700 tona soli te 2.030 m³ sipine.

Predstavljanju Izvedbenog programa bazočio je zamjenik župana Damir Tomljenović:

„Građani se ne moraju brinuti hoće li ceste biti prohodne i osposobljene u zimskim uvjetima. Sve službe su spremne, a ja apeliram na naše stanovnike da vožnju prilagode zimskim uvjetima na prometnicima jer u pitanju su ljudski životi, a s time se ne isplati kockati.“

Tomljenović je na kraju poželio da zima bude Blaga, a ako ne bude, ceste će biti čiste.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime