Žinić: Napisi u medijima nisu istiniti, nije se radilo o nikakvom javnom okupljanju

Nažalost, bilo je više od pet osoba, bilo nas je ukupno devet i to je bila večera, a ne nikakav party, kazao je Žinić

750

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić danas je na traženje novinara komentirao slučaj o kojem su jučer izvijestili mediji.

“Povodom medijskih natpisa i članaka vezano za događaj u Marinbrodu odgovorno tvrdim da se nije radilo o nikakvom javnom okupljanju niti je istina što se navodi u tekstu”, ustvrdio je župan kazavši da nisu u cijelosti poštivali odluku o zabrani okupljanja, ali da nije bilo riječi o  “korona partyju” nego da su okupljeni bili na večeri.

“Napisi u medijima nisu istiniti. Uređivali smo okućnicu oko kuće mojih roditelja, nakon čega smo se okupili na večeri. Nažalost, bilo je više od pet osoba, bilo nas je ukupno devet i to je bila večera, a ne nikakav party. Cijeli dan smo poštivali socijalnu distancu. Međutim, možda u cijelosti nismo ispoštivali onu odluku o zabrani okupljanja više od pet osoba. Došla je policija i upozorila da imaju dojavu o javnom okupljanju. Začudio sam se i objasnio da imamo večeru. Nakon večere smo se razišli. To je prava istina. Sve ostalo su tendenciozni i zlonamjerni napisi”, rekao je Žinić i dodao da su se razišli nakon upozorenja policije.

VEZANE VIJESTI
Gvozdansko – hrvatsko velejunaštvo bez svjetskog uzora

“Moj sin Dario koji je sve organizirao je nakon toga kao moralni čin podnio ostavku na funkciju načelnika Stožera civilne zaštite grada Gline. Ničime nije prekršena niti se željela dovesti u pitanje bilo koja odluka Stožera civilne zaštite. Tim činom nije ugrožen niti jedan sudionik, a ni nitko sa strane. Tu su bili ljudi koji nisu u samoizolaciji i nisu imali nikakve zabrane kretanja. Sve se odvijalo na privatnom posjedu”, ustvrdio je Žinić na konferencija za novinare Stožera civilne zaštite ispred ulaza u sisački Hotel Panonija, koji je zatvoren.

VEZANE VIJESTI
Gripa u SMŽ - stanje ozbiljno, ali pod kontrolom

Iz Gradske uprave potvrđeno je da je Dario Žinić, inače zamjenik glinskog gradonačelnika, smijenjen na vlastiti zahtjev.

Hina / Radio Banovina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here