Žinić o kapacitetima zdravstvenog sustava u SMŽ

Riječ je o broju koji se još uvijek može kontrolirati te koji zdravstveni sustav u županiji može podnijeti, tvrdi župan

625

Kakvo je stanje u sisačkoj Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić s obzirom na porast broja zaraženih koronavirusom te ima li Sisačko – moslavačka županija dovoljne smještanje kapacitete prokomentirao je župan Ivo Žinić na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja ove županije.

Župan je istaknuo da, iako je svakodnevan broj pozitivnih dosta velik, riječ je o broju koji se još uvijek može kontrolirati te koji zdravstveni sustav u županiji može podnijeti.

„Stanje u bolnici je za sada redovito, u odnosu na neke druge gradove. Imamo još uvijek na raspolaganju dovoljan broj medicinskih sestara i liječnika. No, ako se bude nastavilo ovim tempom ili povećavao broj pozitivnih i ako nam, ne daj Bože virus uđe u zdravstveni sustav žešće nego do sada, onda ćemo naravno imati većih problema. Za sada poručujem svim stanovnicima naše županije da mogu biti mirni, ali pozivam ih i da se pridržavaju svih onih mjera koje su propisane kako taj broj ne bi eskalirao.  Naši kapaciteti u bolnici još nisu popunjeni, ali izolacijska jedinica u Ravniku koja je kapaciteta do 15 osoba, ona je već pomalo popunjena. Mi smo i na prošloj sjednici Stožera civilne zaštite zatražili od Stožera jedinica lokalne samouprave da osiguraju prostore gdje će ljudi koji budu pozitivni moći biti smješteni“.

Žinić je dodao kako je za sada zaraženo devet zdravstvenih djelatnika te da ih je u samoizolaciji 31.

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime