Žinić otkrio kada se u Sisku pušta u rad magnetska rezonancija

706

Građani Sisačko-moslavačke županije uskoro više neće trebati putovati van županije da bi obavili pregled magnetske rezonancije.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u pratnji ravnatelja sisačke Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić Tomislava Dujmenovića najavio je da će građani od sredine svibnja moći obaviti pregled magnetske rezonancije u županiji.

“Pri samom smo završetku instaliranja uređaja za magnetsku rezonancu. Većina sklopova i dijelova je montirana. Od srijede kreće dodatna montaža i do 15.og će biti uređaj montiran, nakon 15.-og možemo očekivati početak rada ovog uređaja i stanovnici, žitelji ovog kraja će moći obavljati preglede ovdje u Sisku. On (uređaj) će raditi od jutra do navečer, pa po potrebi i duže. Liječnici, radiolozi koji ovdje rade su već educirani, u početku uz pomoć stručnjaka s kliničkih bolničkih centara koji će ovdje dolaziti i pomagati da ne bude tu nekakvih problema”.

Od dolaska na čelo županije, Žinić je razgovarao s čak tri ministra zdravstva u pokušaju da županija dobije uređaj za magnetnu rezonanciju, no nije naišao na razumijevanje, tek do nedavno. Uređaj vrijedan 6 milijuna kuna jednim je djelom financirala županija:

VEZANE VIJESTI
Sjećanje na hrvatske branitelje poginule na području Kotar šume

“Odlučili smo se onda krenuti u ovu varijantu, jer nismo mogli trpjeti da naši ljudi nemaju taj uređaj. Krenuli smo zahvaljujući dobrotvornim prilozima, i aukcijom slika, skupljali određena sredstva, skupljali smo to gotovo godinu dana, kad smo skupili 3 milijuna kuna onda smo krenuli u razgovore i pregovore s ministrom jer je bio dogovor da mi skupimo bar 50 posto. 50 posto smo skupili, 50 posto je dalo ministarstvo”.

Ovim uređajem moći će se napraviti magnet glave, vrata, prsnog koša, ramena, abdomena, koljena i cijelog lokomotornog sustava, kazao je ravnatelj bolnice Tomislav Dujmenović i rekao koliko će moći dnevno biti obrađeno pacijenata.

VEZANE VIJESTI
Oznake "Bike&Bed" cikloturistima jamče kvalitetnu uslugu

“Dužina trajanja pregleda je različita od regije koja se radi, tako da je to od pola sata do 45 minuta. Mi računamo da ćemo moći dnevno napraviti oko 20-22 pacijenta kada prođe uhodavanje. Ja moram reći da se mi nadamo da ćemo vrlo brzo imati određeni broj specijalizanata, da ćemo za godinu-dvije imati dva nove specijaliste koji će moći na ovome raditi, a upravo iz tog ugovora s KBC-om dubravom, mi smo riješili ovu problematiku za duže vrijeme.

Ravnatelj Dujmenović kazao je i kada će bolnica početi s listama čekanja:

“Čim se krene s normalnim radom, onda ćemo početi praviti listu čekanja. Imamo velikih poziva iz Zagreba i okolnih gradova, ali ja mislim da će se naš župan kome ovom prilikom i zahvaljujem koji je omogućio svima nama da imamo sad ovaj uređaj za magnetsku rezonancu. Prvo ćemo uzeti u obzir naše građane Sisačko-moslavačke županije koji su na kraju to donirali i pomogli”.

Žinić je upoznao novinare i s tijekom radova na izgradnji Središnjeg paviljona i kada se očekuje otvorenje.

VEZANE VIJESTI
Župan Žinić uputio čestitku povodom Dana neovisnosti

“Radovi teku predviđenom dinamikom. Bilo je malo zakašnjenja u prošloj godini, radovi su bili otežani, bilo je dodatnih radova na sondiranju i pilotiranju temelja ovog objekta, bilo je izmještanja određenih instalacija, ali sada smo uhvatili jedan korak. Ja vjerujem da će građevinski radovi biti završeni u siječnju sljedeće godine, a otvorenje tog paviljona očekujemo u svibnju, dakle negdje za godinu dana otprilike bi trebao biti taj paviljon i nova bolnica gotova.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here