Župa Bučica objavila raspored događanja preko ljeta

215

U Ljetnom župnom listu Župa Bučica predstavila je događanja u župi, hodočašća, proštenja, proslave, oproštaj od župnika i uvođenje novoga, radovi po kapelama i raspored zvonjenja do kraja kolovoza, do datuma kada će župu preuzeti novi upravitelj župe vlč. Vedran Pejak-Pašić.

U ljetnom listiću upravitelj župe Bučica Ivan Petrović oprostio se od vjernika uz objašnjenje da je odlukom sisačkog biskupa imenovan upraviteljem župe Svetog Alojzija Gonzage u Popovači, te se zahvalio svima koji su ga kroz protekle tri godine u Bučici podržavali u službi, svima koji su se aktivno uključili u obnovu župnog zajedništva.

Svete mise će se sve do kraja kolovoza održavati samo nedjeljom u 9 i 30 u župnoj crkvi.

Izdvajamo nekoliko događanja iz Župe.

Pokupska župa 20. srpnja organizira hodočašće na Trsat. Ako želite poći, javite se sakristanki u Pokupsko na broj mobitela: 098/817-014. Polazak je u 5 ujutro.

27. srpnja održat će se proslava zaštitnice kapele svete Marije Magdalene. Sveta misa će biti na groblju u Trstenici. Proslava počinje u 17 sati.

Za 3. kolovoz planirana je sveta misa zahvalnica Bogu za domovinu u kapeli u Ilovačku. Proslava Gospe Snježne počinje u 18 sati.

Slavlje za svetog Lovru, 10. kolovoza održat će se u kapeli u G. Šišinečkoj s početkom u 17 sati. Proslava je to ujedno i zaštitnika kapele, a obilježit će se Dan sjećanja. Prije svete mise blagoslovit će se dovršeni spomenik pored kapele na kojem su upisana imena žrtava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here