Župa Bučica objavila raspored događanja preko ljeta

208

U Ljetnom župnom listu Župa Bučica predstavila je događanja u župi, hodočašća, proštenja, proslave, oproštaj od župnika i uvođenje novoga, radovi po kapelama i raspored zvonjenja do kraja kolovoza, do datuma kada će župu preuzeti novi upravitelj župe vlč. Vedran Pejak-Pašić.

U ljetnom listiću upravitelj župe Bučica Ivan Petrović oprostio se od vjernika uz objašnjenje da je odlukom sisačkog biskupa imenovan upraviteljem župe Svetog Alojzija Gonzage u Popovači, te se zahvalio svima koji su ga kroz protekle tri godine u Bučici podržavali u službi, svima koji su se aktivno uključili u obnovu župnog zajedništva.

Svete mise će se sve do kraja kolovoza održavati samo nedjeljom u 9 i 30 u župnoj crkvi.

Izdvajamo nekoliko događanja iz Župe.

Pokupska župa 20. srpnja organizira hodočašće na Trsat. Ako želite poći, javite se sakristanki u Pokupsko na broj mobitela: 098/817-014. Polazak je u 5 ujutro.

27. srpnja održat će se proslava zaštitnice kapele svete Marije Magdalene. Sveta misa će biti na groblju u Trstenici. Proslava počinje u 17 sati.

Za 3. kolovoz planirana je sveta misa zahvalnica Bogu za domovinu u kapeli u Ilovačku. Proslava Gospe Snježne počinje u 18 sati.

Slavlje za svetog Lovru, 10. kolovoza održat će se u kapeli u G. Šišinečkoj s početkom u 17 sati. Proslava je to ujedno i zaštitnika kapele, a obilježit će se Dan sjećanja. Prije svete mise blagoslovit će se dovršeni spomenik pored kapele na kojem su upisana imena žrtava.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here