VIDEO – Župan Ivo Žinić u radnom posjetu Glini

722

S aktualnim stanjem, razvojnim projektima i važnim gospodarskim subjektima u Gradu Glini došao se danas upoznati sisačko-moslavački župan Ivo Žinić sa suradnicima.

Naime, u svrhu zajedničke suradnje, a kao što je bilo i najavljivano, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić sa svojim zamjenicima Anitom Sinjeri Ibrišević i Marinom Piletićem te ostalim najbližim suradnicima obići će sve jedinice lokalne samouprave u županiji kako bi se upoznao s njihovom aktualnom situacijom, a poglavito s razvojnim projektima koji su u tijeku ili su u planu.

Za prvi takav službeni radni posjet u ovoj godini izabran je grad Glina na čijem je čelu od prosinca prošle godine i novi gradonačelnik. Župana i njegove suradnike u Glini su tako ugostili gradonačelnik Stjepan Kostanjević, njegova zamjenica Sanja Štingl Vlašić i predsjednik Gradskog vijeća Stjepan Grudenić.

VEZANE VIJESTI
Brojna izaslanstva na čelu s Predsjednicom obišla mjesto predaje tzv. 21. kordunskog korpusa

Prvo je u zgradi Gradskog poglavarstva održan radni sastanak na kojemu je bilo riječi o gospodarstvu, mogućnostima zapošljavanja u Glini, a dogovorena je i konkretna suradnja na nekima od projekata.

Kada je riječ o komunalnoj i cestovnoj infrastrukturi u Glini, župan Žinić rekao je sljedeće.

Žinić je naglasio kako Županija s Gradom želi ostvariti suradnju i na društvenom planu pa se razgovaralo o mogućem otvaranju Glazbene škole i Muzeja himne. Bilo je i govora o školstvu, a župan se posebice zahvalio Gradu na sufinanciranju školske kuhinje. Kada je riječ o poljoprivredi, razgovaralo se o …

VEZANE VIJESTI
Rezultat utakmice Humanih zvijezda i veterana Banovca oko 10 tisuća prikupljenih kuna

Od 9300 stanovnika Gline, 1290 ih je zaposleno, 980 nezaposleno. Župan Žinić smatra da Glina ima dobru i svijetlu budućnost na kojoj treba raditi brže, i to kroz zajedničko djelovanje Županije i Grada, a u cilju razvoja grada i rasta broja zaposlenih.

Na dolasku i podršci županu je zahvalio gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević.

Cestovne infrastrukture dotaknuo se i gradonačelnik.

U nastavku ovog radnog posjeta župan Ivo Žinić sa suradnicima, a u pratnji čelnika Grada Gline obišao je i gradilište Doma za starije i nemoćne osobe.

U ime Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje govorio je Željko Božić.

VEZANE VIJESTI
Odigran drugi turnir Prvenstva SMŽ u odbojci

Koliko je ovaj projekt značajan za Glinu, upitali smo gradonačelnika Stjepana Kostanjevića.

A prema dosadašnjim procjenama, u domu bi moglo biti zaposleno oko 30 djelatnika. S navedenim je zadovoljna i zamjenica glinskog gradonačelnika Sanja Štingl Vlašić.

U sklopu radnog posjeta Glini, župan Ivo Žinić sa suradnicima, a u pratnji čelnika Grada Gline obišao je i važne gospodarske subjekte u gradu, Tvornicu dječje hrane “Vivera” i Drvni centar “Šerif”, gdje se upoznao s njihovim radom, radnicima te ostvarenim i planiranim aktivnostima u njihovom daljnjem djelovanju.

Dodajmo za kraj i kako će sljedeći ovakav radni posjet vodstva Sisačko-moslavačke županije biti posjet Gradu Petrinji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here