Župan Kožić obišao završne radove na sanaciji ŽC 3102

Razgovarat će se o zaobilaznici

198

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić sa suradnicima je obišao završne radove na sanaciji ŽC 3102.

Riječ je o radovima na proširenju i sanaciji dionice prometnice u dužini od oko 1.600 metara, od naselja Volavje do naselja Petrovina. Župan Kožić istaknuo je da je riječ o slijedu aglomeracije i postavljanja kanalizacije na toj trasi: “Ono će biti napravljeno na način da će poštivati sve standarde postojeće ceste, trupa i svega ostalog, da bi se onda promet mogao normalno odvijati u tim gabaritima. Ono o čemu se danas razgovara je da ŽUC neće asfaltirati drugi dio prometnice dok se ne nađe kvalitetno rješenje. Ovo što danas vidimo je nešto što financira ŽUC u vrijednosti oko 850.000 kuna. Na ukupnoj prometnici je napravljeno ranije radova u vrijednosti 425.000 kuna. Ukupno na prostoru grada Jastrebarskog radovi na održavanju prometnica županijskih i lokalnih cesta ove godine su u vrijednosti oko 3.800.000 kuna, a jednako tako je bilo i prošle godine.”

Župan je podsjetio da je osnovni prihod ŽUC-a od 2002. godine nepromijenjen te da je praktički ukinut prihod od 10 lipa po prodanoj litri benzina.

Predsjednik Mjesnog odbora Volavje Domagoj Sokačić zahvalio je županu na unapređenju vodno-privredne infrastrukture u mjestu, ali i ukazao na gorući problem s prometom: “Imamo tu dvije velike tvrtke i promet je sam po sebi preopterećen plus što imamo nekoliko kritičnih točaka gdje se ne može dvosmjerno odvijati promet. Nakon toga se penju na nogostup i ugrožavaju sigurnost djece koja ovdje idu u školu. Ne vidimo kako bi se taj problem dugoročno mogao riješiti osim zaobilaznicom.”

Kožić je najavio otvorenost za dijalog na tu temu: “Ako treba zaobilaznica, a očito treba, onda ćemo sigurno razgovarati. Znajte da postoje određene procedure, da Grad Jastrebarsko mora u svojoj prostornoj dokumentaciji imati ucrtanu takvu cestu, ona mora biti javni objekt. Temeljem toga se može razgovarati o nužnim daljnjim koracima. Od toga ne bježimo. Ono što tražim je da sigurnost prometa da djeca, ali i ostali sudionici u prometu budu sigurni, da se na normalan način tim prometnicama mogu kretati.”

Župan Kožić je naglasio da će predsjednik Mjesnog odbora u Županiji uvijek naići na otvorena vrata i dobiti konkretne odgovore na postavljena pitanja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here