Župan posjetio i darovao nekoliko obitelji slabijeg imovinskog statusa

Sisačko – moslavački župan Ivo Žinić obišao je sa suradnicima nekoliko obitelji slabijeg imovinskog statusa na području županije.

1440

Sisačko – moslavački župan Ivo Žinić obišao je sa suradnicima nekoliko obitelji slabijeg imovinskog statusa na području županije i darovao im prigodne poklone, kojima će im uljepšati i olakšati Božić i novogodišnje blagdane.

”Ove godine smo se odlučili obići obitelji koje su socijano ugrožene, imaju više djece ili djecu s posebnim potrebama. Obišli smo pet obitelji. Četiri na području Siska i ovdje ovu obitelj u Palanjku Pokupskom, jedinu obitelj koja živi ovdje, 5 kilometara udaljenu od glavne prometnice.”

VEZANE VIJESTI
Energetski obnovljena OŠ Novska

Župan je obilazak završio kod obitelji Petrović u Palanjku Pokupskom. Pojasnio je kakva je njihova situacija, te na koji način im županija može pomoći.

”Moramo kao ljudi, pogotovo mi koji radimo u državnim institucijama i imamo mogućnosti, promijeniti određene stvari, doći i vidjeti na licu mjesta kakvo je stanje. Ovdje ova obitelj, troje djece odgajaju djed i baka, nije im jednostavno. Svakodnevno se moraju voziti 5 kilometara da bi došli do glavne prometnice i dalje autobusom do škole. Ali evo dali smo neku nadu da će se situacija promijeniti, možda iskoriste i ono što mi dajemo kroz svoj socijalni program kao što je besplatna prehrana u školi.”

VEZANE VIJESTI
Juniorke Petrinje odbojkaške prvakinje SMŽ

Marija Petrović, koja zajedno sa suprugom skrbi o troje maloljetne unučadi, ispričala nam je na koji način se uzdržavaju i tko im sve pomaže.

”Ja i suprug imamo 1920 kuna socijalne pomoći, za djecu 1300 kuna dječjeg doplatka, roditelji ne plaćaju ništa i sa time ih školujem. Dječji SOS tim dolazi i oni pomognu oko hrane, te nešto od jednokratne pomoći…”

Također je izrazila je veliko zadovoljstvo i sreću zbog županovog dolaska i zahvalnost na poklonima i budućoj pomoći županije.

1 COMMENT

  1. Ljep pozdrav svima ja imam dljte sa posebnim potredama i svakakose mucim i nigdje ne radim i niko ni nedolazi u pomoc i nepita jel imam sta ili nemam a socijalni mi mali dobiva i nikomu ne nosi bilo sta i molijobi gospodina zinica damise javi akoje moguce jelmije jako potreban

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here