Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić danas je ispred Doma zdravlja u Samoboru ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije simbolično predao ključeve 5 novih vozila za hitnu medicinsku pomoć.

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije dobio je 5 novih vozila za hitnu medicinsku pomoć, a do kraja travnja dobit će još nova tri vozila ukupne vrijednosti 2,3 milijuna kuna. Ključeve prvih pet vozila ravnatelju Zavoda Davorinu Gajniku u Samoboru simbolično je uručio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Prema riječima ravnatelja Gajnika, vozila Zavoda za hitnu medicinu godišnje prijeđu oko 5,5 milijuna kilometara zbog posebnog geografskog položaja Zagrebačke županije, ali i činjenice da na njenom području nema bolnice već se svi pacijenti koji trebaju bolničku skrb voze u Zagreb. Nova će im vozila, stoga, mnogo pomoći u daljnjem obavljanju djelatnosti…

“Djelatnost hitne medicine nemoguće je kvalitetno obavljati bez adekvatnog broja vozila” rekao je župan te najavio nabavu novih 9 vozila za što je proračunom u 2017. godini osigurano 2,6 milijuna kuna…

Župan je izrazio i zadovoljstvo izmjenom Mreže hitne medicine. Naime, nakon višegodišnjih napora Zagrebačke županije da se promijeni Mreža hitne medicine, u lipnju 2016. godine Ministarstvo zdravstva donijelo je novu Mrežu hitne medicine temeljem koje je Zagrebačka županija dobila dodatnih 15 T1 timova, a gradovi Ivanić-Grad i Sveti Ivan Zelina, u kojima je bilo ustrojeno dežurstvo, dobili su status ispostava Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Zagrebačka županija tako sada ima 45 timova T1˟, 5 timova T2 te 5 timova prijavno dojavne jedinice (PDJ). Ispostave Ivanić-Grad i Sveti Ivan Zelina imaju po 5 T1 timova, od čega su 4 tima ugovorena od strane Zavoda za hitnu medicinu s HZZO-om, a po jedan tim u svakom gradu financira Zagrebačka županija za što je u 2017. godini osigurala 1,2 milijuna kuna.

˟T1 tim ima jednog liječnika, 1 medicinsku sestru i jednog vozača

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here