Župan Žinić obećao pomoć stanovnicima Mokrica

896

Župan Ivo Žinić je u ponedjeljak, 5. kolovoza 2019. godine, tijekom boravka u Gornjim Mokricama, naselju na području Grada Petrinje, na poziv domaćina obišao cestu kroz Donje i Srednje Mokrice, dionicu u dužini od 2 500 m.

Izvor: SMŽ

“Riječ je o županijskoj cesti, koja je oštećena, koja zahtijeva obnovu,” rekao je župan i pojasnio:

Izvor: SMŽ

“Na cesti ima udarnih rupa i mještanima naselja Mokrice obećao sam da ćemo ove godine sanirati te udarne rupe, ošišati živice i pokositi travu uz rub ceste i pokušati za sljedeću godinu planirati kompletno presvlačenje te dionice, od Srednjih Mokrica, kroz Donje Mokrice do Novog Farkašića. Vjerujem da ćemo u suradnji s Gradom Petrinjom naći zajednički jezik i po modelu 50:50 sljedeće godine sanirati ovu prometnicu. Također smo razgovarali i o mogućnosti osposobljavanja prometnice od Donjih Mokrica preko Međurača za Goru, preko rijeke Šanje. Ljudi ovu cestu nazivaju i “Cestom spasa”, jer mnogi stanovnici područja Gora, Strašnika i Sibića su ovom cestom pronašli svoj spas za vrijeme Domovinskog rata.

Izvor: SMŽ

Ta makadamska cesta, koja ima nekoliko mostova zahtijeva sanaciju. Bit će potrebno sanirati mostove na rijeci Šanji, na Utini i također pokušati sanirati bar dio te ceste i u dogledno vrijeme je i asfaltirati. Ipak, prioritet je ova cesta od Srednjih Mokrica, kroz Donje Mokrice do Novog Farkašića, koju ćemo ove godine sanirati, a sljedeće godine potpuno obnoviti.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here