Županija i ove godine sufinancira skelski prijevoz općinama Sunja i Martinska Ves

Na području dvije općine četiri su skelska prijelaza

240

Ugovore o sufinanciranju javnog riječnog prometa na području Sisačko-moslavačke županije potpisao je župan Ivo Žinić s načelnicima općina Sunja i Martinska Ves, Grgom Dragičevićem i Stjepanom Ivošem.

Žinić je podsjetio da Županija svake godine pomaže ovim općinama da mogu osigurati četiri skelska mjesta prijevoza: “Od 2015. godine sufinanciramo ovaj način prijevoza bitan za povezivanje dvije obale rijeke Save sa 100.000 kuna. Nadam se da će to pomoći opstojnosti ovakvog načina prijevoza.”

Žinić je istaknuo da je prošle godine preko skele na području općine Martinske Ves prešlo na drugu stranu Save 3.138 motornih vozila, 2.529 pješaka i 1.503 biciklista, dok je na području općine Sunja prešlo 13.000 vozila i 4.367 pješaka i biciklista. Iznos finaciranja za dvije skele na području Martinske Vesi varira od godine do godine, naglasio je načelnik Općine Stjepan Ivoš: “Između 450.000 kuna i 600.000 kuna, kao što je to bilo prošle godine. To ovisi o tome imamo li kakav pregled skele ili kakvu havariju.”

Upravo je ovaj skelski prijelaz bio jedina veza Sunje sa ostatkom svijeta u Domovinskom ratu, podsjetio je načelnik Općine Sunja Grga Dragičević: “Dužni smo to održavati kako bismo povezali dvije lokalne samouprave. U selu Bobovac ima jako puno poljoprivrednog zemljišta i da nema skele ne bi mogli obrađivati te površine već raditi krug od 90 kilometara.”

Opstojnost ove skele je budućnost Sunje i ovog kraja, ali ovdje treba izgraditi most, zaključio je Dragičević.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime