Županija izdvojila 8,4 milijuna kuna za potpore poduzetnicima

229

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić donio je odluke o dodjeli potpora za poticanje razvoja poduzetništva vrijednu 3.092.000,00 kuna. Navedeni iznos osiguran je rebalansom proračuna te zajedno s već prethodno dodijeljenih 5.314.000,00 kuna čini iznos od 8.406.000,00 kuna koje Županija bespovratno dodjeljuje za svoje poduzetnike ove godine.

Ukupno je dodijeljeno 226 potpora, a bodovne liste i informacije o dodjeli subvencija možete pogledati ovdje.

Podsjetimo, Županija je temeljem ovog natječaja u listopadu odobrila 5.314.000,00 kuna za prvih 148 poduzetnika s bodovne liste. Kako bi svi poduzetnici, koji su zadovoljili uvjete natječaja, dobili potpore izrađen je rebalans proračuna kojim se, između ostalog, osiguravaju sredstva za ovu namjenu. Taj je prijedlog izglasan od strane Županijske skupštine 27. studenoga ove godine.

VEZANE VIJESTI
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Župan Kožić predstavio mjere za prevladavanje krize uzrokovane koronavirusom

„Naše pakete poduzetničkih potpora kreiramo u skladu sa stvarnim potrebama na tržištu, što najbolje potvrđuje velik broj prijava na ovaj natječaj“, rekao je Kožić dodavši da im se taj potez višestruko vraća, najviše kroz rast zaposlenosti prema čemu je Zagrebačka županija prva u Republici Hrvatskoj.

Inače, natječaj za poticanje razvoja poduzetništva u 2018. godini bio je otvoren od 23. svibnja do 26. lipnja ove godine, a u sklopu natječaja su se dodjeljivale potpore za početak poslovanja poduzetnika, dok su se kapitalne pomoći dodjeljivale za povećanje konkurentnosti za proizvodne i neproizvodne djelatnosti.

VEZANE VIJESTI
Zagrebačka županija bilježi 125 osoba pozitivnih na koronavirus

U tijeku je priprema ugovora koje korisnici potpora mogu doći potpisati u četvrtak i petak 6. i 7. prosinca 2018. u prostorije Zagrebačke županije (Ulica grada Vukovara 72/V, soba 24) od 9 do 11 i od 13 do 15 sati.

Iz Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije mole poduzetnike da ukoliko imaju bilo kakvih pitanja ili nejasnoća vezano za namjensko korištenje potpora, da se obrate putem elektroničke pošte na adresu: v.ljubesic@zagrebacka-zupanija.hr ili na broj telefona: 01/6009-457.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here