U prostoru Hrvatske gospodarske komore u Sisku danas su dodijeljeni ugovori po Javnom pozivu u kulturi Sisačko-moslavačke županije za 2019. godinu.

Sisačko-moslavačka županija je za ugovore za kulturu putem Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi izdvojila sredstva za četiri kategorije prijavitelja; jedinice lokalne samouprave, javne ustanove i druge pravne i fizičke osobe, za udruge i druge organizacije civilnog društva, za crkve i vjerske zajednice te za rad Zajednice udruga u kulturi Sisačko-moslavačke županije.

“Puno ulažemo u kulturnu baštinu i očuvanje tradicije te razne manifestacije i djelatnosti koje se vežu uz kulturu. Ove godine smo povećali sredstva, u odnosu na prošlu, za čak 600 tisuća kuna”, poručio je župan Žinić, pa je tako za provedbu ovog projekta iz Proračuna Sisačko-moslavačke županije za 168 prijavitelja izdvojeno ukupno 2.400.000,00 kuna. U ime potpisnika Županiji je zahvalio vlč. Robert Jakica, upravitelj Župe svete Katarine iz Komareva: “Zahvaljujem Županiji na 50 tisuća kuna koje je namijenila za moju Župu svete Katarine u Komarevu. Ovim novcem će crkva napokon dobiti obnovu interijera koju čeka od Domovinskog rata, pa će ona biti ljepša i ugodnija za boravak našim vjernicima.”

Kroz navedena sredstva financira se zaštita i očuvanje arheološke baštine, manifestacije udruga u kulturi, likovnih djelatnosti, kazališne, muzejsko-galerijske, nakladničke, knjižničarske, glazbeno-multimedijalne djelatnosti te izgradnja, održavanje i opremanje u području kulture.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here