Županijski stožer traži strože mjere za područje Zagrebačke županije

Konačnu odluku o mjerama donijet će Nacionalni stožer

172

Obzirom na epidemiološku situaciju s više od 3.000 aktivnih slučajeva, Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije predložio je Nacionalnom stožeru donošenje novih nužnih epidemioloških mjera – dogovoreno je na sjednici Županijskog stožera.

Konačnu odluku o mjerama donijet će Nacionalni stožer.

Neke od mjera koje Županijski stožer predlaže su: zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je više od 25 osoba na jednom mjestu, maksimalno 10 osoba na privatnim svečanostima, proslavama i događanjima, skraćivanje radnog vremena ugostiteljskim objektima do 22:00 sata, tj. do 24:00 sata u slučaju svadbi, isticanje na svim trgovinama obavijest o najvećem mogućem broju kupaca.

Obavezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski u svim zatvorenim prostorima u kojima se obavljaju javne ili gospodarske djelatnosti ili druga društvena okupljanja, ako nije moguće održavanje fizičke distance od najmanje 2 metra i na svim otvorenim prostorima gdje nije moguće održavanje fizičke distance od najmanje 1,5 metar, zabrana izlazaka korisnika izvan prostora pružatelja usluga smještaja u sustavu socijalne skrbi za starije i nemoćne osobe, osim ako je izlazak uvjetovan medicinskim razlozima ili drugim opravdanim razlozima itd.

Također, preporuča se stanovnicama izbjegavanje putovanja van RH, jedinicama lokalne samouprave na području Zagrebačke županije da zabrane iznajmljivanje i drugo korištenje društvenih domova i drugih objekata u njihovom vlasništvu za sva okupljanja, a poslovnim subjektima da ukoliko je moguće u što većoj mjeri organiziraju rad od kuće.

Zaključak Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije u kojem su pobrojani svi prijedlozi se nalazi ovdje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here