49 novih slučajeva koronavirusa, 635 ukupno, četvero preminulih

Trenutno ne planiramo nikakve nove mjere, izvijestio je  ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović

236
Foto: YT Screenshot

U Hrvatskoj je potvrđeno 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa ih trenutno ima 635, a četiri osobe su preminule, izvijestio je danas Nacionalni stožer civilne zaštite.

“Ako to kompariramo s jučerašnjim povećanjem, brojka je manja. Većina novih bolesnika dolazi iz jedne mikrolokacije, gdje smo uveli posebne epidemiološke mjere, stoga očekujemo da će te mjere polučiti da u toj regiji zaraza ne ide tom brzinom dalje”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

VEZANE VIJESTI
Prekršiteljima mjera zbog koronavirusa kazne do 120.000 kuna

Ukupno je testirano 4938 uzoraka. Preminulih je četvero, preminula je bolesnica u Puli koja je u dobi od 92 godine sa značajnim komorbitetom. Na respiratoru je 19 bolesnika, a 45 osoba se oporavilo.

“Navedeno ukazuje da je epidemiološka slika u Hrvatskoj i dalje zadovoljavajuća i optimistična. Optimizam, solidarnost i vjera su potrebni da bi zajedno prebrodili ovu svjetsku ugrozu”, rekao je ministar Beroš zahvalivši se svima koji aktivno doprinose tim nastojanjima.

Trenutno ne planiramo nikakve nove mjere, izvijestio je  ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

VEZANE VIJESTI
Objavljene Preporuke za hrvatske i strane državljane koji ulaze u RH

“Stalno ćemo, kao i dosad, promišljati situaciju. Mjere koje smo poduzeli su dosta striktne i daju određene rezultate, uspjeh mjera ovisi o tome kako se provode. To je zadaća svih građana, koliko budemo dosljedni, lakše ćemo se nositi s ovom situacijom. Ovo je borba za sve nas”, kazao je Božinović.

Na upit ima li potvrde o koronavirusu u splitskom zatvoru Bilice, Božinović je rekao da se u zatvorima striktno provode epidemiološke mjere. “Bilo je nešto samoizolacija, bilo je sumnje u jedan slučaj koji se pokazao negativan. U sustavu nema informacija o tome da je zabilježen pozitivan nalaz na koronavirus”, kazao je.

VEZANE VIJESTI
Dvoje novozaraženih u SMŽ, sada ih je ukupno sedam

Ako budemo uspješni i dosljedni u provedbi svih mjera, lakše ćemo se nositi sa situacijom, zaključio je Božinović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here